Duyuruda 5510 Sayılı Kanunun 60. Maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı olarak sayılan sigortalılardan tescili yapılmış ancak gelir testine hiç başvurmayan vatandaşlarımıza Kanunun geçici 53. Maddesi ile 30.09.2015 tarihi mesai bitimine kadar yerleşim yerlerinin bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak gelir testi yaptırma hakkı getirilmiştir. Böylelikle bu vatandaşlarımızın genel sağlık sigortası tescilleri, gelir testi sonucuna göre tescil başlangıç tarihinden itibaren güncellenerek belirlenen gelir seviyesine göre prim tahakkukları yapılmaktadır.

Aynı Kanunun geçici 60. Maddesi ile de bu kapsamda genel sağlık sigortası tescili yapılmış olanlardan 2014 yılı Nisan ayı ve önceki aylara ait genel sağlık sigortası prim borcu olan vatandaşlarımıza prim borçlarını yapılandırma hakkı verilmiş olup yapılandırma hakkından yararlanabilmek için en geç 02.11.2015 tarihi mesai bitimine kadar Kurumumuza müracaat etmeleri gerekmektedir.

İl Müdürü Fındık; gelir testi başvuru süresinin 30.09.2015 tarihinde, yapılandırma süresinin ise 02.11.2015 tarihinde sona ereceğini belirterek.

Kurumumuza borcu bulunan vatandaşlarımızın belirlenen sürede İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerektiğini bildirmiştir