Memur Sen Karaman İl Temsilciliği tarafından tertip edilen, Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu "Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz" konulu konferansa katılım yoğun oldu.

Yunus Emre Konferans Salonunda düzenlenen programa Karaman Valisi Murat Koca, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Ak Parti İl Başkanı Kerim Dereli, Saadet Partisi İl Başkanı Şaban Şahin, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Kasım Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengiz Orta daire müdürleri, sendika il temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Konferans öncesi İl başkanlarıyla Karaman Polis Evinde yemekte bir araya gelen Gündoğdu, onları dinleyerek istişarelerde bulundu. Konuşmasının birçok yerinde alkışlanan genel başkan Gündoğdu gündeme özel açıklamarda bulundu. 

Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Özdemir'in yaptığı konuşmanın ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmak için kürsüye davet edildi.

Ahmet Gündoğdu, "öğrenci evleriyle ilgili tartışma"ya ilişkin, "Ak Parti buna karşıyım diyebilir ama devlet 'ben evleri fişleyeceğim' deme hakkına sahip değil. Ancak devlet, sosyal politikalarıyla o evlerde fuhuşun, zinanın teşvik edilmesi yerine; değerleri, ülkeyi öne çıkaran yapılanmaları, politikaları belirlemekle görevlidir" dedi. 

Gündoğdu, Memur-Sen Karaman İl Temsilciliği tarafından Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen "Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz" konulu konferansa katıldı. 

Ahmet Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de referandumun, devletin milletinden, milletin devletine geçişin miladı; Mısır'daki Adeviyye Meydanı'ndaki gençlerin haykırışının da dünyaya yeni demokrasi tanımını haykırmanın ve vicdanı olan herkesin bir araya gelmesinin yeni sembolü ve yeni miladı olduğunu söyledi.

Bugün Suriye'den yükselen çığlığın vicdanı olan herkesi yaraladığını belirten Gündoğdu, "İlk yardım kampanyasını başlatan örgüt olarak Allah'a hamd ediyorum. Kadınlar Komisyonumuzun başlattığı 'bir bez, bir mama'  kampanyası ile onlarca tırı doldurup gönderdik. Ancak Kurban Bayramı'nda orada alimler, 'kedi köpek Eti yiyebilirsiniz' fetvası veriyordu. Şimdi bir bacımız 'Ey Batı! Hiç değilse bizi hayvan yerine koyun da hayvan olarak kurtarmaya çalışın diyor' ama Batı'nın sesi çıkmıyor. Onun için medeniyet değerlerini önemseyenlerle, inancı ne olursa olsun Ümmet Bilinci ve insanlık bilincinin bir arada birleşmesi lazım. Ortak bir karşı koyuşu olması lazım" diye konuştu.

 Konuşmasında "öğrenci evleriyle ilgili tartışma"ya da değinen Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Başbakan bir çağrı yapıyor, Başbakana kızanlar da bu çağrının tam karşısında yer alıyor. Ben sağlıklı bir ortamda konuşulduğu kanaatinde değilim. Anayasa gereği evlerde kimin oturacağına hiçbir iktidarın karışma imkanı olmadığını, bunu da en iyi Başbakanın bildiğine eminim. Bana göre burada başka bir şey var. Chp'linin de ya da başka bir partilinin de üniversiteye gönderdiği kızlarının, oğlanlarının, kız erkek karışık evlerde kalmasını, en azından yüzde 99'u istemeyeceğine göre burada başka bir şey var. Gençlikle ilgili yapılacak şeyleri siyasi ya da politik malzeme yapmadan masaya yatırmak gerekir. Başbakanın bunu söylemesi doğru mu? Hem doğru hem yanlış. Ne demek istiyorum? Amerika'da Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, biri kürtajı savunuyor, biri karşı çıkıyor. Parti olarak bunu söyleyebilir. Ak Parti buna karşıyım diyebilir ama devlet 'ben evleri fişleyeceğim' deme hakkına sahip değil. Ancak devlet, sosyal politikalarıyla o evlerde fuhuşun, zinanın teşvik edilmesi yerine; değerleri, ülkeyi öne çıkaran yapılanmaları, politikaları belirlemekle görevlidir. Sanırım bundan sonra daha fazla bunu konuşmamız gerekiyor."

Program sonunda Gündoğdu'ya, Karaman Valisi Murat Koca tarafından günün anısına isminin yazılı olduğu ebru tablosu hediye edildi.