02 Aralık 2013 tarihinde Karaman Valiliğinde Vali Murat Koca’nın başkanlığında, konuyla ilgili kurumların da katılımıyla, yenilenebilir enerji yatırımlarının önünü açmak ve Karaman ilinin temiz enerjinin cazibe merkezi haline getirebilmek için, yapılması gerekenlerin görüşüldüğü toplantı da alınan kararlar gereği bir dizi toplantı gerçekleştirilmiştir.

Özellikle güneş enerjisinden lisanssız elektrik üretimi için başvuruda bulunan özel ve tüzel yatırımcılara yardımcı olmak için “Lisansız Güneş Enerjisi Santrali (GES) Elektrik Üretim Başvuru Süreci” yazmak üzere Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde  bir ekip oluşturulmuş ve süreç içinde rol alan tüm kurumların da katılımı ile düzenlenen toplantılar sonucunda, yatırımcılara yardımcı olacak bir doküman hazırlanmıştır.

Toplantıya katılan kurumlar ve temsilcileri; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vehbi Konarılı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Şube Müdürü Emine Payidar, Kadastro Müdürlüğü Kontrol Memuru Abdurrahman Soydoğan, İl Özel İdaresi Şube Müdürü Ali Yener Terlemez, Gıda Tarım ve Hayvancılık Şube Müdürü Emin Topyıldız, MEDAŞ İşletme Sorumlusu Elife Akbaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şehir Plancısı Oğuz Gürel, TEİAŞ Başmühendisi Fahrettin Özmen, MEVKA Koordinatörü Turgut Yokuş'dur.

Çalışmalar sonucu oluşturulan “Lisansız Güneş Enerjisi Santrali (GES) Elektrik Üretim Başvuru Süreci”  Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü web  adresinde http://karaman.sanayi.gov.tr/  yayımlanacak olup, Kanun ya da yönetmelikte olan değişiklikler güncellenecektir. İlgili kurumlarca hazırlanan bu doküman yatırımcıların işini kolaylaştırmak için bilgilendirme amaçlı olup bağlayıcı bir doküman değildir. Daha ayrıntılı bilgi için ilgili kanun ve yönetmeliklere başvurulması gerekmektedir.

Yatırımcı dostu olan Karaman Valiliği, tüm yatırımcılara olduğu gibi güneş enerjisi yatırımcıları için gerekli olan kolaylıkları sağlayacak ve Karaman’ın güneş enerjisi yatırımlarının merkezi haline gelmesi   çalışmaları  devam edecektir.