Kısa adı KARDOF olan Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulübü Derneği etkinliklerine ara vermeden devam ediyor.  Seçkin doğa severlerinin el ele vererek kurdukları Dernek, ilimizde ya da çevre illerde isimleri bile az duyulan tarihi mekanları, doğal güzellikleri tanıtmaya, gezdirirken de eylence katmaya alışkanlık haline getirdi.

Katılımcının sınırlı tutulduğu günübirlik yapılacak olan faaliyetin 22 Temmuz Pazar Günü Cerit Köyü'nde ki Mağaraya gerçekleştirileceği öğrenildi.

Geziyle ilgili Dernekten alınan bilgiye göre etkinlik planı şöyledir;


YER : BUCAKKIŞLA - CERİT MAĞARASI
GÜN : 22 TEMMUZ 2012, PAZAR
REHBER : TAYYAR ÇELİK ( 0 505 436 01 04 ) İBRAHİM KÜÇÜK (0 544 774 44 40 ) 
 
Bölgeye ulaşım süresi : KARAMAN'dan 45 DAKİKA.
Yürüyüş süresi : Yaklaşık 1 SAAT.
Zorluk derecesi : 4 (mağara içi sıcaklık 17 derece)
Aktivite ücreti : üyeler 20 tl üye olmayan 25 tl
 
Karaman Merkeze bağlı olan Cerit Köyü sınırlarında, Göksu Nehri'nin hemen yanında bulunan mağara içindeki havuzlar, travertenler, göller, dikit, sarkıt ve sütunlarla görülmeye değer bir doğa harikasıdır.
 
Giyim, yiyecek ve icecekler için tavsiyeler:
Giyim: Hareketinizi engellemeyen ve hava koşullarına uygun giysiler tercih ediniz.
Yürüyüş esnasında terlememeye özen gösterecek kalınlıkta giyiniz. Kot ve eşofman tarzı kıyafetleri tercih etmeyin. Yağmurluk ve yedek kıyafet almayı ihmal etmeyin.
 
Diğer malzemeler : Sırt çantası(bel yastıklı ve göğüs askılı tipi),güneş gözlüğü, kafa lambası,baton,şapka özellikle kafa lambası unutulmamalıdır.
Ayakkabı: Ayağınızı bilekten saran bileğinizi destekleyen ve tabanı biraz sert olanları tercih edin. Varsa su geçirmeyen özellik tercih ediniz.
Yiyecek: Ana molada yemek için hazırlanması uzun sürmeyen yiyecek çesitlerini tercih edin. Ara molalarda yemek için,çikolata,kuruyemiş ve kuru meyve gibi atıstırmalıklar alabilirsiniz.
İçecek: 1- 1.5 litre su yeterli olacaktır. Eğer termosunuz varsa sıcak su takviyesi yapabilirsiniz. Getirmenizde de yarar vardır.
 
Araç kalkış için toplanma yeri ve saati: Kardof binası, saat 07:45’de yoklama yapılacak 08:00’de araç yola çıkacaktır,
 
Not: 20.07.2012 Cuma saat 21:00’e kadar rezervasyon yaptırabilirsiniz, rezervasyon yaptırıp gelemeyecek üyelerin telefon ile bildirmeleri rica olunur, 
AKTİVİTE 20 KİŞİ İLE SINIRLIDIR