Karaman Belediyesi’nin davetiyle Hollanda’dan gelen Karamanlı gurbetçilerimiz, ilimizde kaldıkları 3 gün boyunca şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini yakından tanıma fırsatı buldu. Rehber eşliğinde Karaman’ı adım adım gezen gurbetçiler ziyaretlerinin son gününde Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu ile birlikte akşam yemeğinde bir araya geldi. 

Veda yemeğine katılmak için eşi Hilal Uğurlu ile birlikte Kale tesislerine gelen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, burada küçük bir sürprizle karşılaştı. Gurbetçi gençler, Başkan Uğurlu salona girer girmez hep bir ağızdan Uğurlu’nun doğum gününü kutladılar. Bu tablo karşısında duygulanan Başkan Uğurlu, o anı hiç unutmayacağını söyleyerek teşekkür etti.

Yenilen yemeğin ardından konuşan Hollanda Sudurağı Dernek Başkanı Hasan Güzel kendilerine gösterilen ilgiden dolayı Başkan Uğurlu’ya ve Karaman Belediyesi’ne teşekkür ederek: “Birkaç yılda bir geldiğimiz memleketimizi bu yönüyle hiç tanımamıştık. Tarihi ve kültürel alanları genç arkadaşlarımızla birlikte gezip gördük. Bu faaliyetle gençlerimiz şehirlerini daha iyi tanıma fırsatı buldu. Bu ziyaretimizde bize öncülük eden, Karaman’da bulunduğumuz süre içerisinde bizlerden desteklerini hiç esirgemeyen değerli Başkanımıza ve Karaman Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Hepimiz memleketimizde çok güzel anılar yaşadık” dedi.

Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu ise böyle bir organizasyona öncülük yaptıklarından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek: “Sizleri ağırlamak bizim için bir onurdu. Karamanımızın her bir köşesi tarih ve kültür mirasıdır. Sizleri her zaman bu güzel şehrimizde konuk etmek isteriz. Karamanımız gün geçtikçe büyüyor ve gelişiyor. Eminim bir daha ki geldiğinizde, Karaman üzerine katmış örnek bir şehir olarak karşınıza çıkacak ve bölgenin en gözde şehirlerinden birisi olacak” dedi.

Gece, gurbetçi gençlerin şehrimizdeki izlenimlerini değerlendirmesi ve karşılıklı sohbetle sona erdi.