Sosyal-kültürel-yardım-sanatsal-eğitim ve sportif faaliyetler yapmak amacıyla oluşturulan ‘BizBize Karaman Vakfı’ ve ‘BizBize Hollanda Platformu”, önemli bir etkinliğe daha imza atarak;  ailesi yanında olmayan, öğrenci, yaşlı ve yalnız kimselere yönelik ‘bayram yemeği’ düzenledi. Yemeğe başta Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral olmak üzere 200 civarında vatandaşımız katıldı.
 
“Yapılmayanı yapmak, her şeyden önemlisi toplumumuzun faydasına çalışmalar tertip etmek” parolasıyla kurulan BizBize Karaman Vakfı, kurban bayramının ilk günü Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Rotterdam Mevlana Camii’nde düzenlediği ‘bayram yemeği’ Hollanda’da ilk defa tertip edildi.
 
Gerçekleşen bayram yemeğine başta Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, Hollanda Diyanet Vakfı Başkan vekili Mustafa Dökmen, İjsselmonde belediye Meclis üyesi Necat Kaya, Mevlana Camii Başkanı Adnan Berkcan, BizBize Karaman Vakfı Başkanı Fehmi Uzun, Türkiye-Hollanda Dostluk Vakfı Başkanı Bülent Türker, programa destek veren Medicalpark Hollanda temsilcisi Hakan Yıldırım, Mesken Restoran temsilcisi Alibeke Serçeli, STK temsilcileri ile vatandaşlarımız katıldı.
 
Kuran tilaveti ile başlayan program da BizBize Karaman Vakfı adına hoş geldiniz konuşması yapan Başkan Fehmi Uzun, özellikle bayramın ilk günü ailesinden uzak, kimsesi ve yakını yanında olmayan vatandaşlarımız için tertip edilen programın amacına ulaştığını söyledi. Uzun, “Geçtiğimiz yıl Ekim ayında ‘engelli vatandaşlarımıza yardım kampanyası’ programıyla adeta can bulan BizBize Karaman Vakfı, bu yemek programıyla zirve yaptı. Mevlana Camii ile koordineli olarak gerçekleştirdiğimiz program katılımcılar tarafından da büyük takdir topladı. Bu konseptte Hollanda’da ilk kez düzenlenen bu programın gelecek yıllarda da tekrar etmesi için gayret sarf edeceğiz. BizBize Karaman olarak önümüzdeki aylarda da farklı içerikte programlar tertip edeceğiz.” dedi.
 
Hollanda Diyanet Vakfı Başkan vekili Mustafa Dökmen, kimsesiz ve yalnız insanlarımıza yönelik düzenlenen bu program için BizBize Karaman ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
 
3 saatten fazla devam eden bayram yemeğinde bir konuşma yapan Rotterdam Başkonsolosu Togan Oral, bu anlamlı programın inisiyatifini üstlenen BizBize Karaman yönetimini tebrik ediyorum, dedi.
 
SEVGİ ORTAMININ YAŞANMASINA FIRSAT VEREN GÜNLERDİR BAYRAMLAR
Rotterdam Başkonsolosu Oral, “Bayramlar biraraya geldiğimizde birlikte olduğumuzda etrafımızda hep çocuk cıvıltıları olduğunda çok daha keyifli yaşanan anlardır. Bayram deyince aklıma çocukluk yıllarım geliyor. Bütün ailenin sülalemin büyüklerimizin yanında, birbirlerini belki uzun yıllar görmeyen insanların bu vesileyle biraraya gelmesine ve o sevgi ortamının yaşanmasına fırsat veren günlerdir bayramlar. Bu duygular tam da BizBize Karaman Vakfı’nın yaptığı bu organizasyonunun manasına denk geliyor. Herkes bayramın bu şekilde, birlikte güzel olduğunu biliyor. Bu kadar şansa sahip olmayanlar da var muhakkak. İşte bayramın gerçek faziletini manasını yaşayabilmek için bunu da yaşayabilmek lazım. Sadece tanıdıklarımıza değil tanımadıklarımıza da elimizi uzatmamız lazım. Bu sevinci bu heyecanı hep birlikte yaşadığımız zaman daha güzel olacak, manasını bulacak. Hollanda da yüzlerce belki binlerce STK var, ancak bizler de kendimizi zamana ortama ayak uydurmamız lazım. Şayet bir örgüt ihtiyaca cevap vermiyorsa o örgüt sadece tabela örgütüdür. Ama bir ihtiyaca karşılık veriyorsa bir açığı kapatıyorsa o zaman işte o kurum elzemdir. Bu vesileyle BizBize Karaman Vakfı’na böyle bir ihtiyacı tespit ettiği ve elini taşın altına koyduğu için kararlılık gösterdiği için teşekkür ediyorum. Umarım uzun ömürlü, toplumun teveccühünü kazanan bir vakfımız olur. Ve diğer kendisi gibi benzer faaliyetler yapan kuruluşlarımızla hizmette yarış içerisinde olur.” şeklinde konuştu.
 
Şiir ve türkülerin seslendirildiği bayram programında, organizasyonun gerçekleşmesinde katkı sağlayan ve emeği geçenlere BizBize yönetimi tarafından plaket takdim edildi.
 
TRT TÜRK, bayram yemeği programının belirli bölümünde canlı yayın gerçekleştirerek, gurbetteki bayram coşkusunu anavatana yansıttı.
 
BizBize Karaman Vakfı Yönetim Kurulu: Erkan Özçelik, Ercan Uyrum, Recep Çakıl, Mehmet Ali Topcu, Fehmi Uzun, Ali Kondu, Nusret Öksüz.
 
 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam / Hollanda