İl Müftülüğü ve Orman İşletme Müdürlüğü tarafından organize edilen 2012 yılı hacı adayları hatıra ormanı ağaç dikim töreni 15 Eylül 2012 Cumartesi günü saat: 09.30'da Urgan Mahallesinde gerçekleştirildi.

2012 yılında İlimizden hacca gitmeye hak kazanmış Diyanet ve acenteye kayıt yaptırmış 336 hacı adayı için Urgan Mahallesi'nde bulunan Diyanet Hatıra Ormanının yanındaki boş araziye İl Müftülüğü tarafından organize edilen “ 2012 Hacı Adayları Hatıra Ormanı” ağaç dikim töreni yapıldı.

Programa Vali Murat Koca'nın yanısıra Garnizon Komutanı J.Alb. Selçuk Boz, İl Müftüsü Nuri Değirmenci, İl Karaman Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik, daire müdürleri, hacı adayları ve vatandaşlar katıldı.

İmamı Azam Camii İmam-Hatibi Mehmet Şimşek’in Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Nuri  Değirmenci  bir konuşma yaptı. 
Değirmenci  konuşmasında; "Sayın Valim, Daire Müdürlerim, Hacı Adayı kardeşlerim,Hacı Adayı kardeşlerim. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Hoş geldiniz. Bu gün buraya ağaç dikimi için toplandık.
Allah yeryüzünde ilk insan olarak Âdem (AS) ı yarattı. İlk beyt olarak da Kâbe’yi inşa ettirdi. Kâbe ve çevresini haram bölgesi ilan etti. Her hacı adayına İhrama girdiğinde ihram yasakları olarak haram bölgesindeki yeşil otları koparmayı yasakladı. O gün bu gün ihrama giren her hacı adayları bu yasağa uyarlar ve yeşile karşı duyarlı hareket ederler.
Peygamber Efendimiz, Mekke’den Medine’ye Hicret ettiğinde, Medine çorak bir yer idi. Sivrisinekler sebebiyle muhacirler sıtma hastalığına yakalanıyorlardı.
Efendimiz Medine etrafını ağaçlandırmaya başladı ve “Allah Mekke’nin belirli bölgelerini nasıl haram kıldı ise, bende Medine’yi ve onun etrafını haram kılıyorum” buyurdu. 
Ayrıca, “Kıyametin kopacağını bilseniz de, elinizdeki fidanı dikiniz”.
“Bir yere bir ağaç dikildiğinde, o ağacın gölgesinden ve meyvesinden, kurt, kuş, insan ve diğer yaratıklar istifade ettiğinde o ağaç, diken için bir sadaka-ı cariye olur” buyurdu.
Yeşile önem veren Peygamberin Ümmeti olarak bizlerde bu yıl 10.000 Sahabe adına 10.000 fidanı toprakla buluşturduk. Kutlu Doğum Haftasında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş Bey’in katılımı ile bu güzelliği Karamanımıza kazandırdık. O gün Ekrem Bey’in “her hacı adayının bir fidan dikerek hacca uğurlanmasını Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez ’in bir isteği olduğunu ifade etti”. Diyanet İşleri Başkanımızın hacı adayları için hatıra ormanı oluşturup her hacı adayının bir fidan dikme düşüncesini bizde çok makul bulduk ve Türkiye’de ilk olarak bu güzelliği siz değerli Karaman hacı adaylarımızın icrasıyla gerçekleştirme bahtiyarlığını yaşıyoruz.
Şunu bilmelisiniz ki bugün dikeceğimiz bir ağaç ve bundan sonra bu maksatla dikilecek olan her ağaç için sizlere bir sevap yazılacaktır. Çünkü ”bir hayra, bir iyiliğe vesile olana ondan sonra yapılanlardan bir sevap gelir.” Hadisini de hayata geçirmiş olacağız.
Türkiye’de bundan sonra inşa edilecek hacı adayları hatıra ormanlarından size de sevaplar gelecektir. Bu bakımdan sizleri, bu hayırlı işe tevessülünüzden dolayı kutluyor ve tebrik ediyorum.
Her hacı adayımız dikeceği ağaca kendi adını bir künye şeklinde yazıp asacak. Künyelerimiz bu akşam İstanbul’dan elimize ulaşacaktır. Geçici olarak bugünkü etiketleri kullanacağız.Pazartesiden itibaren yeni künyeleri her hacı adayı kardeşlerimiz ağaçlarına asabileceklerdir. Katılımlarından dolayı Sayın Valimize, daire müdürlerimizle birlikte siz değerli katılımcılara, Emeklerinden dolayı da; Orman İşletme Müdürümüz ve personeline, Özel İdare Genel Sekreteri ve personeline, Yunus Emre Kültür Vakfına, Urgan Mahallesi Muhtarına, Larende.com ve Müftülüğümüz personeline teşekkür ediyor, sağlık ve esenlikler diliyorum,''dedi.
İl Müftüsü Değirmenci'nin konuşmasının ardından Karaman Orman İşletme Müdürü İsmail Çelik ağaç dikimi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Vali Murat Koca "Gölcük Depremi"nden sonra ilimize yerleşen depremzede Keziban Kaşgır ile birlikte 2012 hacı adayları hatıra ormanına ilk  ağacı dikti. Vatandaşların ve hacı adalarının yoğun ilgi gösterdiği programda  çam, sedir, ve kestaneden oluşan yaklaşık 800 fidan dikildi.