Bu faaliyeti tüm dünya annelerine, Türk Dil Bayramının 735. yılında tüm insanlara armağan ettiklerini vurgulayan dernek ve kulüp üyeleri başarılı bir zirve yürüşünden dolayı katılan herkese teşekkür etti.

Zirve yürüyüşüne katılanlar adına gezi yazısını yayınlayan KARDOF yöneticileri şöyle dedi;''

KARDOF olarak 12 mayıs 2012 cumartesi günü saat 14:00gibi katılımcı dağcı arkadaşlarımız ( ÇUDAK, MERDAK, TODAK, HADAK, NEVŞEHİR UMKE, NEVŞEHİR TEMA, KARAMAN TEMA) ile Karaman müzesi ve kısa şehir turumuzun ardından son alışverişlerimizi yapıp saat 16:00 gibi iki araç ile Kızılyaka’ya doğru hareket ettik, Yolda KONDAK ekibi ile buluşup, Kızılyaka yaylasında kampımızı 25 dakikalık gecikme ile 17.30 gibi çoktan kurmuştuk. Akşam yemeğimizin hazırlanacağı DURU BULGUR aracı geldiğinde gülümsemeler görülmeye değerdi, yemek; 19.00 gibi planlanırken yaklaşık 45 dakikalık bir gecikmeyle 19.45 de hazır oluncaya dek sabırsızlığımıza değecek güzellikteydi, pilavın yanında ayranın unutulmuş olması bile kimsenin umurunda olmadı. Pilavı hazırlayan ustalara teşekkür edip ikinci tabaklarımızı aldığımızda karnımızın doyduğu söylenebilir. Bu sırada sabırsız KONDAK ekibinin 3 dağcısı süreleri kısıtlı olduğundan zirve yoluna erken başladılar; İlteriş Bey’in küçük zirveden inişi görülmeye değerdi ve yemek biterken karanlıklar içinde tepeden lambaları belirdi, daha pilavın lezzetine doyamadan DİYAR BURMA nın hazırlamış olduğu o eşsiz tulumba tatlılarının tadına vardık. Tüm ısrarlara rağmen kamp ateşi yakılmadan propan, benzin ve ispirto ocaklarımızda çay suyumuzu kaynatıp çay sefasına geçerken, Sinan ve Emrah arkadaşlarımız gitar ve sazın akordunu çadırlarının yanında demlemeye koyulmuşlardı. Güzel sohbetlerin ve müziğin eşliğine lazer ışıkları karışarak şarkılar söylendi, türkülerin nakaratlarına eşlik edildi. KONDAK üyeleri zamanları kısıtlı olduğundan zirveyi tamamlayan ekip alkışlarla karşılandı ve geç de olsa yemeklerini yediler ve Konya’ya doğru yola koyuldular. 22.30 yat saatinde çadırlardan ses çıkmayacak şekilde kamp düzeni alınmıştı. Bu arada meraklı ziyaretçilerle mücadelesini sürdüren kamp sorumlusu arkadaşımız İbrahim en son çareyi kampa çıkan yolu taşlarla kapatmakta bularak oda derin bir uykuya geçebildi. Kamp sorumlumuz 4.30 gibi düdüğünü çalarak ve her çadırı dolaşarak zirve ekibini günaydınlarla uyandırdı.

 1630 metre rakımlı kamp alanından 5.30 da 34 kişi ile Hacı baba dağının güney doğu yamacından Sarıçal mevkiinden, Nohutbaş sırtı ve Yoncalık gediğine ve doğu sırtını takiple Zirveye (2481 m) ulaştığımızda saatimiz 8:00 dı. 
hava: Parçalı bulutlu ve 17 derece ,rüzgar: güney batımızdan orta şiddetli esiyordu. 

33 kişi zirve yaparak anı defterini doldurdular. Zirvede bisküviler yiyecekler ve güzel kareler paylaşıldı. Ve kampa dönüş sorunsuz bir biçimde 12.00 gibiydi. Kampa döndüğümüzde İsmail Başkan ve otobüs kaptanımız Karaman TEMA’nın sağlamış olduğu 60 tane çam ağacını korunaklı bölgeye çoktan dikmişlerdi. Kamp alanında bir sürprizi yaşayan ekibimiz yaklaşık 2 ay önce Gülnar’dan yola koyulan Yörük Göçerler’in kara keçileri ve kendine özgü o bozulmamış düzenleriyle kültürel geçişlerine şahit oldu. Kampı toplayan ekipler 13.00 gibi kamp alanının son temizliğini de yaparak 14.00 gibi KARDOF dernek binasına geldiler''dendi

HACIBABADAĞI'NA ZİRVE YAPAN EKİPLER;
KARDOF ( KARAMAN DOĞA SPORLARI VE FOTOĞRAF GENÇLİK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ )
MERDAK ( MERSİN DAĞCILIK KULÜBÜ )
TODAK ( TOROS DAĞCILIK KULÜBÜ )
HADAK ( HACILAR DAĞCILIK KULÜBÜ )
KONDAK ( KONYA DAĞCILIK İZCİLİK DOĞA SPORLARI KULÜBÜ)
ÇÜDAK ( ÇUKUROVA DAĞCILIK KULÜBÜ )
NEVŞEHİR UMKE TEMSİLCİSİ
NEVŞEHİR TEMA
KARAMAN TEMA