Yaşanan olayla alakalı olarak MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural'ın Meclis kürsüsünden defalarca uyarıda bulunduğunu belirten Ünüvar, '' Grup Başkan Vekilimiz Oktay Vural, Parlamentoda, hükümete, PKK'nın üniversitedeki örgütlenmesine karşı tedbir alınmasını defalarca ifade etmiş, Ege Üniversitesi yönetiminin de PKK'nın bu yapılanmasıyla ilgili hiçbir tedbir almamasıyla ilgili, bu konuda, hem Rektörlüğü hem emniyet teşkilatını uyarmıştı.

Nitekim Alınmayan tedbirler bir ülküdaşımızın şehit düşmesine neden oldu. Şu günlerde meclisi ve ülke gündemini ilgilendiren 'iç güvenlik'te bu ve benzeri olaylarla alakalı olarak acaba ne gibi önlemler var? Terör örgütü uzantılarına sözde mahkeme kuracak kadar yüz veren, kampüslerin terör kampı haline getirilmesine izin verenler, ilelebet terör örgütü ile aynı damgayı taşıyacak ve Türk Milleti’nin öfkesinden kurtulamayacaklardır. İktidardan aldığı tavizler ile Ülküdaşlarımıza saldırma cüretini gösteren hainler, Türk Milliyetçileri’nin tavizsiz duruşu karşısında şüphesiz hüsrana uğrayacaklardır.

 Ülkücü Hareket dün nasıl küresel güçlerin sömürü düzenine izin vermediyse, bugünde bu güçlerin taşeronluğunu yapan terör örgütünün ve mevcut iktidarın bölme projelerine geçit vermeyecektir. Türk Milleti bu elim hadisenin acısını içine atmayacak, hesabını eli kanlı canilerden ve ihanet ortaklarından mutlaka soracaktır.

“Analar ağlamasın” sloganıyla başlatılan süreç çözümün değil yalnızca çözülmenin başlangıcı olmuştur. Bu süreçten bölücüler daima kârlı çıkmış, imtiyazlar koparmış ve başta İmralı’daki bebek katili olmak üzere teröristler adeta masumlaştırılmıştır. Yoksa soruyu şöle mi sormak gerekiyor, ''Hangi Analar ağlamasın?'' bu sürecin maksadı bellidir.

Yüce Allah’tan Aziz Şehidimiz Fırat kardeşim gibi bizlere de, bayrak uğruna kan, vatan için can vererek şehitlik makamına eriştirmesini niyaz ediyorum. Bir ölüp, bin dirileceğiz, Bir gidip, bin geleceğiz! Bu oyunu Bozacağız'' dedi.