Necati Yeniel açıklamasında;
" İNTERMED Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kurşun ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adem Kocatürk, Abdülkadir Akkoca'nın ziyaretinde Sünen-i Ebû Dâvud (17 cilt) eserinin ve Mü'minlere Nidâlar (Ahmed Fethullah Câmi‘) tercemesini yapan Necati Yeniel Hangi Blinçle Oy Kullanmalıyız Sorusunu Yanıtladı.
Necati Yenilel "Abdülhamit'e yapılan ihanetlerin hepsi Tayyip Bey'e yapılıyor. Eğer Tayyip Bey'i düşürürlerse bizi paramparça edecekler. Abdülhamit milleti ümmeti ayakta tutuyordu. Bu bilinçle Erdoğan'ı desteklemeli ve oy vermeliyiz. 
Geçmişte ihtilal yapıldığında dediler ki Menderes gençleri et makinelerinde çekmiş ve Bolu ormanlarına savurmuş. Bu ifadeleri Cuma Namazı çıkışı Demokrat Partililer korktukları için anlatıyordu. İhtilalcilerin yanında olduklarını ifade etmek için yapıyorlardı. Ben o gün çok genç olmama rağmen onlara vallahi mahcup olacaksınız dedim. Menderesi yakınen tanımıyordum ama ona çok güveniyordum. Birçok kez tarihin tekerür ettiğne şahit oluruz. İhtilalciler iftira ederler. Hz. Ömer'i linç etmek isteyenlen Adalet istiyoruz diye bağırıyorlardı. Adalet timsalini linç ederken adalet istiyoruz diye bağırıyorlardı. Tarihte bu ve benzeri olayları birçok kez gördü bu Ümmet. Bugün yapılmak istenende budur. Bu oyuna gelmeyelim, İslam toplumlarının ümidi Tayyip Erdoğan'dır. Eğer Tayyip Erdoğan'ı indirmeyi başarırlarsa ülkemizi parçalarlar. Oy verecek tüm hemşerilerimiz bu ümmedin umudu Tayyip Erdoğan'ı desteklemeliler." dedi.
Hocaların Hocası Necati Yeniel isminin verildiği Anadolu Kız İmam Hatip Lisesinin açılışı vesilesi ile verdiği konferansın sonunda paylaştığı Orhan Seyfi Orhon'a ait şiirden bir bölümü sizler için okudu."dedi.