Airshow Havacılık Fuarı'na düzenleyen firma yetkilileri, geçtiğimiz yıllardaki tecrübelere dayanarak bu yılki fuara çocukların alınmayacağını açıkladı. Ancak fuar açılışına katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, çocukların da etkinliği izleyebilmesini istedi. Yetkililer de bakanın isteğini geri çevirmedi. Bugün fuara adeta akın eden çocuklar, daha önce sadece fotoğraflarını gördükleri ya da filmlerde izleyebildikleri uçakları yakından görme fırsatı yakaladı. Çocuklar uçaklarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

Airshow Havacılık Fuarı'nın başka bir misafirleri de Gök Jet Havacılık Özel Gök Jet Anadolu Meslek Lisesi öğrencileri idi. Öğrenciler uçakları ve uçak parçalarını yakından inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Özel Gök Jet Anadolu Meslek Lisesi kabin memurluğu bölümünde okuyan küçük hostes adayları ise uçakları gezdikten sonra, uçaklarda bulunan hosteslerden meslekleri hakkında bilgi aldı. Meslekleri hakkında kafalarına takılan soruları hosteslere soran küçük hostes adayları aldıkları bilgilerden sonra fuar alanında bulunan diğer uçakları gezdi.

Havacılık Lisesinde Kabin Hizmetleri bölümü okuyan hostes adayı Alina Boz, fuara meslektaşlarından bilgi almaya geldiğini belirtti.

Bağcılar Anadolu Teknik Lisesi’nden arkadaşlarıyla birlikte gelen Hurşit Keldoğan, “Uçak teknik bakımı bölümü okuyoruz. Küçüklüğümde de pilot olmak isterdim. Genel olarak okulda uçak motor dersleri görüyoruz. Fuarda da bunlara bakıyoruz. Nasıl bir yapısı var? Bunları merak ediyoruz” dedi.

Uçak bakım bölümünde okuyan Selenay Öztürk ise, “Fuarın girişinde uçak bakım parçaları gördüm. Buradan sonra oraya gitmeyi düşünüyoruz. Burada da bilgiler alıyoruz. Gayet faydalı oluyor. İnşallah bunları ileride bizde yaşayacağız” şeklinde konuştu.