Karaman Çalışma ve İş Kurumu İl müdürü Kenan ATEŞ, iş gücü piyasasına büyük destek sağlayan İşbaşı eğitim Programında bu yıl hedef büyüttüklerini söyledi.
ATEŞ, İşbaşı Eğitim Programının iş tecrübesi olmadığı için iş gücü piyasasına girmekte zorlanan genç işsizlere önemli fırsatlar sunduğunu, bu program sayesinde işsizlerin mesleki deneyim edindiklerini, çalışma hayatına meslek edinerek başladıklarını bildirdi.

ATEŞ, program süresince her fiili eğitim günü için katılımcılara 25 TL cep harçlığı verdiklerini, ayrıca katılımcıların genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primlerini de karşıladıklarını vurguladı. Böylece katılımcıların vasıf kazanırken işverene olan masraflarının İŞKUR tarafından karşılandığını ifade etti

Programa katılma şartlarıyla ilgili bilgi veren Ateş, şu açıklamaları yaptı: İŞKUR’a kayıtlı olan ve 15 yaşını tamamlamış işsizler işbaşı eğitimi alabilirler. Ayrıca, katılımcıların işbaşı eğitimi alacağı işverenlerle birinci ve ikinci derece kan bağının bulunmaması ve staj yapacakları işyerinin son üç aylık kayıtlı ve kayıt dışı çalışanı olmaması gerekiyor. İşverenlerin ise en az 2 işçi çalıştırmaları ve alacakları katılımcının son üç aylık çalışan ortalamasına ilave olması gerekiyor. İşsizlerin yanı sıra işverenler de buldukları işsizleri işbaşı eğitim programıyla kendi işyerlerinde yetiştirmek için bize başvurabilirler. İşverenler program sırasında ve sonunda memnun kaldıkları katılımcıları kendi işyerlerinde istihdam edebilirler.

Ayrıntılı bilgi için Karaman Çalışma ve İş Kurumu; işveren ve iş arayanları yeni adresi olan (Eski SSK Binası) Tahsin Ünal Mah. 8.sokak no:14 te iş ve meslek danışmanları ile görüşmeye bekliyor.