Kampanya ile ilgili olarak yapılan açıklamada;''Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak Türkiye genelinde Van’da Kardeşin Üşüyor Sende El Uzat kampanyası başlattık.
 
Depremde evini işini kaybeden yurttaşlar bir darbe de devletten yedi. AKP'lilerin çıkarları doğrultusunda gerçekleşen kentsel dönüşüm, Vanlıları konteynırlara mahkum etti. Konteynırlar boşalıyor, Vanlıyı duyan yok.

Kış geldi, kar yağışları yurdu etkisi altına aldı. Kar yağışına her zamanki gibi yine en fazla çocuklar sevindi. Çocukların kar sevinci bir yana, basın kuruluşlarının kardan kaynaklanan sıkıntıları görmezden gelmesi tepkilere neden oldu. Ekim 2011'de meydana gelen Van depreminin üzerinden yıllar geçti. Depremin ardından Vanlıların çektiği sıkıntılar bir türlü bitmek bilmedi. Vanlı depremzedeler yıllar önce kendilerine ev sözü verilmesine rağmen konteynır kentlerde üçüncü kışlarına giriyorlar.

Önceki gün Van'da yaşananlar ise yurttaşları isyan ettirdi. Kaya Çelebi konteynır kentinde kalan 15 depremzede ailenin konteynırları boşaltması için önce elektrik ve suları kesildi, daha sonra kanalizasyon sistemi iptal edildi. Eksi 10 derece soğukta elektriksiz, susuz kalan depremzedeler konteynırları boşaltınca valilik konteynır kentleri kaldırıldı.

Karaman’da da duyarlı vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Kardeşlerimizin ihtiyacı olan malzemeler; Battaniye, kuru gıdalar, kalın ve temiz giysi, kışlık ayakkabı, çocuk kıyafeti, kişisel temizlik ürünleri, bebek bezi, temizlik malzemeleri.



Destek olmak isteyen Karaman’lılar 25 Aralık tarihine kadar il binamıza yardım malzemelerini getirebilirler veya 213 49 40 nolu telefondan bizlere ulaşabilirler.

 Kar pencereden baktığın zaman romantik olabilir ama kar üstünde gecelemek dramdır haydi Karaman Van üşüyor,''dendi.