Sosyal belediyecilik anlayışıyla pek çok projeyi hayata geçiren Karaman Belediyesi, geçtiğimiz ay hizmete sunduğu Hayır Çarşısı ile gıdadan giyime kadar vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına cevap veriyor. İlk açıldığında gıda ürünleriyle hizmet veren çarşı artık giyim bölümü ile de yoksul vatandaşlarımıza hizmet verecek. 

Buradaki faaliyetin Karamanlı yardımsever vatandaşlarımızın desteği ile yürütüldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, bu proje ile Karaman’daki büyük bir eksikliğin giderildiğini söyledi. Gıda ürünlerinin yanına giyim reyonlarının da eklendiğini ifade eden Uğurlu şunları söyledi:
“İlimizdeki sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının desteğiyle gıdanın yanı sıra; onlarca kıyafet, ayakkabı temizlenip ütületilerek kullanıma hazır hale getirildi. Bizlere müracaat eden aileler, ilgili tespitlerin ardından kendilerine verilen kredi yüklü kartlarla buradan alışverişlerini yapabiliyor. Bu karta vatandaşımızın ihtiyaçlarına göre her ay kredi yüklenecek. Aileler, kredilerine göre Gıda Bankası’nda bulunan ürünlerden ihtiyaçları oranında alabilecek.”
 
Hayır Çarşısı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sıkıntılarını biraz olsun hafifletme gayretinde içinde olduklarını belirten Kâmil Uğurlu, Karaman’da yaşayan herkesin bu projenin sorumluluğunu taşıması gerektiğini vurguladı.