Veren el ile alan eli buluşturmak için Karaman Belediyesi’nin hizmete sunduğu Hayır Çarşısı, halkımızdan gelen yardımlarla hizmetine devam ederken, bu faaliyete bir anlamlı bağış da Hamza Anaç İlköğretim Okulu öğrencileri ve okul idaresinden geldi. 


Ocak ayında hizmete girerek yoksul ve dar gelirli ailelere yardım eli uzatılması amacıyla faaliyete geçen çarşıya, minik öğrenciler evlerinden getirdikleri gıda ürünleri ile destek verdi. Okul Müdürü Mustafa Tekin Tuna; Karaman Belediyesi’nin böyle bir faaliyet yürüttüğünü duyar duymaz ‘Eğitimde Değerler Projesi’ kapsamında öğrencileri ile birlikte kampanya başlattıklarını dile getirerek, sosyal sorumluluk anlamında katkıda bulunmak istediklerini belirtti.


Karaman için önemli bir hizmet olan bu projeye desteklerinden dolayı okul idarecileri ve öğrencilerine teşekkür eden Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar ise konuşmasında şunları söyledi:
“Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Eğitimde Değerler Projesi içerisine bizim etkinliğimizi de katması son derece önemli. Sayın Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu’nun talimatıyla yaklaşık 2 ay önce kurduğumuz Hayır Çarşısı’nın maksatı; kamu kaynakları kullanmadan, bizim kültürümüzde ve inancımızda olan değerleri yaşatmak suretiyle, veren el ile alan eli buluşturmak. Bu çarşıda yardıma muhtaç vatandaşlarımızın onurunu kırmadan, gıdadan giyime tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Öğrencilerimizin sizlerin önderliğinde böyle bir faaliyette bulunması çok anlamlı. Bu davranışın Karaman kamuoyuna, hayırsever vatandaşlarımıza ve diğer okullarımıza da örnek olmasını diliyoruz.”