Karaman'lı Diş Hekimi İbrahim Ermut'un oğlu olan ve ayrıca Dünya Yatırım Ajansları Başkanlığını da yapan Arda Ermut, Karaman Valiliği ve Karaman Belediyesi ziyaretinden sonra DEMOSAN SPA Otelde, Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, KTSO Başkanı Mustafa Toktay ve Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman'la yemekte bir araya geldi. MEVKA Karaman Proje Koordinatörü Turgut Yokuş Karaman iline özel hazırlanan projeleri Arda Ermut'a ve beraberindeki heyete sunumunu gerçekleştirdi. Ermut her türlü desteği vereceğini ve tekrar Karaman'a ziyaret için geleceğini de ifade etti.

Arda Ermut Kimdir?

1980 Karaman doğumlu olan Ermut, 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Ermut, 2005 - 2006 yılları arasında da Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri olarak görev aldı.

Arda Ermut, TYDTA'da çalışmalarını sürdürdüğü 8 yılı aşkın süre içerisinde; Körfez ve Orta Doğu ülkelerinden Sorumlu Proje Direktörlüğü, Hindistan'dan Sorumlu Proje Direktörlüğü ve TYDTA Başkanı Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu.

TYDTA'nın eski başkanı M.İlker Aycı THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanmasının ardından Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı - TYDTA) Başkanlığı görevine getirildi. 

Ajans bünyesinde kurulduğu 2007 yılından bu yana görev alan Ermut, son olarak Başkan Yardımcısı ve Kamu Özel Sektör İşbirliği (PPP) Daire Başkanı olarak görev yapıyordu.

TYDTA Hakkında 
T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA), Türkiye’nin sunduğu yatırım olanaklarını küresel iş dünyasına tanıtma ve yatırımcılara Türkiye’ye yapacakları yatırımların her safhasında destek verme görevini üstlenmiş tek resmi kuruluştur.
 
TYDTA, ulusal, bölgesel ve yerel ölçekte yatırım fırsatlarını tanıtma ve değerlendirme süreçlerinde ilgili tüm resmi kurumları koordine ederek uluslararası yatırımcılara yönelik bir referans noktası olarak hizmet vermektedir.
 
ABD, Almanya, Çin, Fransa, Hindistan, İngiltere, İspanya, Japonya, Kanada, Rusya Federasyonu ve Suudi Arabistan danışmanlarıyla faaliyet gösteren TYDTA, yabancı yatırımcıları “tek-durak-hizmet” anlayışı ile karşılamakta, geniş hizmet çerçevesi içinde yatırımcıların Türkiye’deki ticari faaliyetlerinden en yüksek düzeyde yarar sağlamalarını kolaylaştırmaktadır. Türkçe’nin yanı sıra, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Japonca, Rusça, Arapça ve Çince iletişim kurabileceğiniz uzman kadrosu ile TYDTA, Türkiye’nin sağladığı imkânlardan faydalanmak isteyen yatırımcıların ilk adresi konumundadır.
 
Resmi kurum kimliğini özel sektör yaklaşımıyla bir araya getiren TYDTA’nın sunduğu hizmetler ana hatlarıyla; 
Pazar araştırma ve analizi
Endüstri ve sektör raporları
Yatırım koşulları değerlendirmeleri
Saha seçimi
Olası ortaklık ve ortak girişimler için şirket bulma
İlgili resmi kurum ve kuruluşlarla yazışma ve görüşmelerin sağlanması
Yasal süreç ve mevzuatla ilgili işlemlerin kolaylaştırılması
 
- Şirket kuruluşu
- Teşvik başvuruları
- Lisans temini
- Çalışma/oturma izinleri