Karaman ile birlikte Türkiye’nin 66 ilinden de katılımın olduğu sınavda ayrıca görme özürlü bir vatandaş da sınava girdi.
Yaklaşık 6 bin kişinin girdiği sınava Konya’nın Hadim ilçesinden katılan Kaplanlı Köyü İmam Hatibi Mustafa Küçükçetin soruların çıktığı Efendimiz adlı kitabı 3 kez okuduğunu, altını çizerek notlar aldığını  ve başarılı olmak için ailece 654 soru çıkarıp çalıştığını söyledi. Karaman’daki sınava yaklaşık 20 kişilik bir ekiple ailece geldiklerini belirten Küçükçetin, sınava hazırlanma düşüncesi ile Efendimizin hayatını bir kez daha okumanın, öğrenmenin en anlamlı kazanımlarını olduğunu söyledi.
 
Sınav için sabah 4 de yola çıktılar
Sınava Kırşehir’den katılan Yusuf Kalkan, 10 kişilik bir grupla sabah 4 de yola çıktıklarını belirterek
Yaklaşık 3 aydır sınava hazırlandıklarını söyledi. Grubun tamamının öğretmenlerden oluştuğunu dile getiren Kalkan,  tüm arkadaşlarının sorular çıkararak sınava çalıştıklarını, bu tür sınavların devamını beklediklerini söyledi. İleride ‘YGS’deLYS’de çıkmış sorular’ gibi bu sınavdan da çıkmış soruların kitaplaştırılabileceğini söyleyen Kalkan “Bu sınav vesilesiyle hem Efendimizin hayatından bildiklerimizi test ettik hem de Karaman’ı gezerek güzel bir programa dahil olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Görme özürlü Muhammet Oktay Kutay da sınava girdi
Görme özürlü Muhammet Oktay Kutay da bir arkadaşının tavsiyesi ile sınava girmeye karar verdiğini belirterek soruların çıktığı Efendimiz adlı kitabı yakınlarının yardımıyla takip ettiğini söyledi. Bu tür sınavlara girmeye devam edeceğini sözlerine ekleyen Kutay, öğrencilerin dışında yetişkinlerin de sınava girmiş olmasının önemli olduğunu dile getirdi.
 
Kitabı 3 kez okudum
Ev hanımı Cemile Tınaz da sınava oğlu ile birlikte çalıştığını söyleyerek kitabı 3 kez okuduğunu, Efendimizin hayatı ile ilgili daha farklı ve önemli bilgileri öğrendiğini belirtti. Oğlunun dün sınava girdiğini ifade eden Tınaz, bu tür bir sınavla televizyondan, bilgisayardan ve internetten uzak durmuş olmanın bile önemli bir kazanım olduğunu sözlerine ekledi.
 
Sınava annesi ile birlikte gelen 4.sınıf öğrencisi Saliha Koç da kendisinin dün sınava girdiğini ve sınavın iyi geçtiğini söyledi. Dün kendisini annesinin dışarıda beklediğini, şimdi de kendisinin annesini dışarıda beklediği söyleyen Salih Koç, sınava planlı ve programlı bir şekilde çalıştıklarını, okuldaki dersleri kadar önemsediklerini söyledi.
 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ahmet Korkar da ailece sınava hem çalıştıklarını hem de girdiklerini belirterek, amacının hem yeni bilgiler öğrenmek hem de etrafındakilere örnek olmak olduğunu söyledi. Kitap okumanın önemli olduğuna değinen Korkar, sınava hazırlık nedeniyle evde havanın değiştiğini ve ailece birlikte müzakereli çalıştıklarından dolayı yeni şeyler öğrendiklerini söyledi.