Karaman’da yaşayan ve hiç gitmediği İzmir-Aydın otoyolundaki Hızlı Geçiş Sistemi'nden (HGS) kaçak geçiş yaptığı gerekçesiyle ceza yiyen Ahmet Kepir isimli vatandaş, ceza sonrası neye uğradığını şaşırdı.

İddialara göre, 24 Ekim günü, Karaman’da ikamet eden 70 FH 109 plakalı otomobilin sahibi Ahmet Kepir’in evine 'Hiç gitmedim' dediği İzmir-Aydın otoyolundaki HGS'den 25 TL ceza geldi. Ceza sonrasında şaşırıp kalan Kepir, durumu eşine de izah etmekte zorlanırken vatandaşların bu durumdan büyük mağduriyet yaşadığını belirtti.

“Ceza Miktarı Önemli Değil”
Vatandaşın büyük bir mağduriyet yaşadıklarını söyleyen Kepir, şunları aktardı;
“Hayatta hiç İzmir’e gitmedim. İzmir’den Hızlı Geçiş Sistemi'nden para cezası geldi. Karakola gittim biz karışmayız, karayollarına dilekçe yazacaksın dediler. Peki ya adamlar benim plakam ile suç işlese kimi bulacak bu iş, nasıl polisleri ilgilendirmeyen bir durum değil. Postaneye parasını yatırdım, dilekçe yazmak için postaneden dekont istediğimde bana yatırdığım paranın dekontunu veremeyiz diyerek vermediler. Ceza miktarı önemli değil ama ben hiç İzmir’e gitmemişim ki ceza yiyeyim.”

“Sahte Plaka Çıkarıyorlar”
Bu tür durumlara acilen çözüm üretilmesini isteyen Ahmet Kepir, konuşmasının devamında şunları söyledi;
“Emniyete şikayette bulundum ama hiç ilgilenen yok. Bunu emniyetin araştırması gerekiyor, karayollarıyla ne alakası var. Bu duruma düşen bir ben değilim. Bizim araçlarımızın sahte plakasını çıkarıyorlar ve böyle cezalar geliyor. Bu yine iyi bir durum fakat bu plakalar ile suç işlense bizim başımız ağrıyacak. Bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyorum.”