Hicaz, Segâh, İsfahan, Uşak ve Acemi aşıran Teravihin Türk musikisinin bu beş makamında kılınmasına Teravihi Enderun denir.
Karaman'da 2 yıl önce Aktekke ve İmamı Azam camilerinde kılınan Enderun usulü teravih namazı, bu yıl il genelindeki tüm camilerde bir kez uygulanarak yaşatılıyor.

İl Müftümüz Nuri Değirmenci, 'Enderun' usulü teravihin 18. yüzyılda Osmanlı sarayında geliştiğini ve tüm Osmanlı topraklarına yayıldığını belirtti. Karaman'da 10 imam-hatip ve müezzinin 2 yıl önce yaklaşık 2 ay eğitim aldığını belirten Değirmenci, 2010 İstanbul Kültür Başkenti projeleri kapsamında İstanbul'da 30 camide yapılan 'teravih tertibi ve cumhur müezzinliği' uygulamasının Anadolu'da ilk uygulamasının Karaman'da hayata geçirildiğine dikkat çekti. Değirmenci, "Uygulama teravih namazının her dört rekâtının Türk musikisinin değişik makamlarında eda edilmesini, bu makamlarda bestelenmiş ilahilerle süslenmesini içeriyor." dedi.2011yılında ilimizde uygulanmaya başlanılan Enderun Teravih ve Cumhur Müezzinliği bu yıl her gün bir camide olmak üzere 30 Ramazan 30 camide devam ediyor. Enderun ekibine Hacı Yusuf Camii İmam-Hatibi F. Kerim Mutlu, Asri Camii İmam-Hatibi İ. Hakkı Yüksel, Yunus Kent Özdoğru Camii İmam-Hatibi Mustafa Kıvrak, Özdoğan Camii Müezzin Kayyımı M.Akif Balcı, Türkoğlu Camii İmam-Hatibi Halid Bayram, Ferit Çelebi Camii Müezzin Kayyımı Ragib Kara, Hisar Kur’an Kursu Öğreticisi İlyas Baloğlu ndan oluşmaktadır.