Hizmet-İş Sendikası Karaman Şubesi 4. Olağan Kongresi hazırlıklarına başladı. 4 Ocak Pazar günü Pazar günü Düğün Park Sosyal Tesislerinde gerçekleşecek olan kongrede 109 delege oy kullanacak. Hizmet İş Karaman Şubesi Başkanı ve adayı Mehmet Bayrakçı yaptığı açıklamada, “1999 Yılında Karaman’da teşkilatlanmayı tamamlayarak başta Karaman ve ilçeleri olmak üzere Mersin bölgesinin en büyük sendikası konumuna geldik. Mersin’in Anamur, Bozyazı, Gülnar, Mut gibi büyük ilçeleri ve bütün beldelerini sendikamız kapsamına aldık. Karaman ve Mersin bölgesinde yaptığımız toplu iş sözleşmeleri ve çeşitli etkinlikleri ile adından söz ettiren sendika olduk. Bu çalışmalarımız nedeni ile 2014 yılında kamuda çalışan taşeron işçilerinin büyük bölümü sendikamızı tercih etti. Özellikle Karaman ve Mersin bölgesindeki bütün Kamu hastaneleri,  Kredi Yurtlar Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler de, Barajlarda, üniversitelerde çalışan taşeron işçilerinin ilk tercihi olduk. Teşkilatlanma yapımız ve çalışmalarımız Genel Başkanımız tarafından birçok İle örnek gösterildi.

ÖNCE İNSAN ÖNCE EMEK

Teşkilatlanma çalışmalarımızın yanı sıra toplu sözleşmelerdeki başarımız işçilerimize nefes aldırdı, tercih edilmemizde ki en büyük etken oldu. Önce insan önce emek düsturu ile hareket eden şubemizin hedefinde daha refah içinde yaşayan, daha iyi çalışma koşullarının olduğu bir çalışma ortamı var. En önemli hedefimiz iş yerlerinde İş barışını ve iş huzurunu temin etmektir.

ÇANAKKALE’YE GEZİLER DÜZENLEDİK

İşçilerimizin sosyal hayatı da önceliklerimizin arasındadır. Sendikacılık faaliyetleri yukarıda bahsi geçen çalışmalar ile sınırlı değildir. Çalışma süresince Genel Merkezimizin düzenlemiş olduğu başta 1 Mayıs, Filistin, Mısır mitinglerine katıldık.  Çanakkale’ye geziler düzenledik. İşçilerimizin sıkıntılı ve üzüntülü anlarında yanlarında olmaya gayret ettik. Yeni dönemde ilk hedefimiz sendikamıza üye yaptığımız taşeron işçilerimizin toplu iş sözleşmesinde en iyi koşulları oluşturmak ve bu işçilerimizin sorunlarını çözmektir.

YENİDEN ADAYIM

4 Ocak Pazar Günü Saat 10.00’da gerçekleşecek olan Kongremizde yukarıda bahsi geçen faaliyetlerimizi devam ettirmek, tamamlamak ve 15 Yıllık tecrübelerimizin ışığında yeni hizmetler üretmek için Karaman Şube Başkanlığına yeniden adayım. Bu vesile ile Hicri ve Miladi yeni yılımızın tüm işçilerimiz, ailelerine ve Türk Milletine; barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ