Hollanda Kraliyeti Büyükelçisi C. Van RIJ, Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Jeroen KELDERHUIS, bazı Elçilik görevlileri ve iş dünyası temsilcilerinin katılım sağladığı programa MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver ve Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Ali Kerem Fidan katılım sağladı.

Konya ile ticari alanlarda çeşitli benzerlik gösteren Hollanda ile ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla firma temsilcileriyle yaptıkları ziyaretin faydalı olmasını temenni eden Müsteşar Kelderhuis,Hollanda-Türkiye Ticaret Projesi adı altında bu ziyareti gerçekleştirdiklerini, amaçlarının ise Hollandalı firmalara Konya’daki yatırım ve ticaret olanaklarını tanıtmak ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Mevlana Kalkınma Ajansı Konya Yatırım Destek Ofisi Uzmanlarından Ali Kerem FİDAN, heyete “Konya Yatırım Ortamı” hakkında İngilizce bir sunu gerçekleştirdi. Daha sonrasında katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Program sonrasında Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet AKMAN Hollanda Kraliyet Büyükelçisi C. Van Rij çini tabak hediye etti.