Hollanda’daki Karamanlılar Tek Çatı Altında Birleşiyor
HOKAV VE BİZBİZE KARAMAN, KARFED Çatısı Altında Toplanmak İçin Adım Attılar
Hollanda’daki Türk Sivil Toplum örgütlerinden olan Hollanda Karamanlılar Vakfı(HOKAV) ile Hollanda BizBize Karaman Vakfı; daha güçlü ve ortak adım atmak adına Hollanda Karamanlılar Federasyonu(KARFED) çatısı altında birlşeme kararı aldılar.
Rotterdam’daki  Metkon ofisinde gerçekleşen toplantıda KARFED’in ‘Geçici Yönetim Kurulu Başkanı’ sıfatıyla Mehmet Kabakyer, yeni oluşum hakkında katılımcılara bilgiler verdi.

KARFED’in tamamen birleştirici, şahıslara göre değil bilakis sisteme göre şekilleneceğinin altını çizen Kabakyer, “Hollanda’daki hemşerilerimizin genelinin onayı ile ortak bir konsensüs hazırlamak istiyoruz. Yeni oluşumda daha çok gençlere görev ve sorumluluk vermek istiyoruz. KARFED, öteleyici değil aksine birleştirici bir yapıya sahip olacak. HOKAV ve BizBize Karaman yönetimiyle yaptığımız görüşmeler sonucu 'ortak hareket etme’ yönünde prensip kararı alındı. Buna göre, HOKAV ve BizBize Karaman, 31.Aralık.2014 tarihine kadar faaliyetlerini sürdürebilecek ancak 31.Aralık.2014’e kadar da feshedilmiş olacak. 1.Ocak.2015 itibariyle Hollanda’daki Karamanlılar, KARFED çatısı altında tek bir oluşum olarak faaliyetlerine start verecek.”

“KARFED bünyesinde ana yönetimin yanısıra ‘Gençlik ve Kadın Kolları’ yönetimleri olacak. Ayrıca bu yeni oluşumda, ‘Köy Dernekleri, İşverenler, Eğitim, Spor Komisyonları’ da yer alacak. Her 3 senede bir genel kurul olacak ve isteyen hemşerilerimiz yönetim kurulunda görev almak için adaylığını koyabilecek. Tamamen şeffaf bir yapıyla çalışmalar yapacak olan KARFED, köy dernekleri komisyonuna temsilci göndermek için her köy derneğinden en az 25 aile üye şartı getirilecek. Yıl sonuna kadar ‘ortak tüzük’ üzerinde çalışmalar yapılacak. KARFED adına yeni bir hesap numarası açılacak.” şeklinde konuştu.
BizBize Karaman Vakfı Başkanı Fehmi Uzun, “Bütün hemşerilemize eşit ve adil şekilde davranılacağına inandığımız KARFED’in geçici yönetimine BizBize’den 2 temsilci veriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde ortak hareket ederek, daha güçlü bir yapıya kavuşacak KARFED’in Hollanda’da, diğer hemşeri özörgütlerine örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz.” açıklamasında bulundu.
Gerçekleşen toplantıya Mustafa Uysal, Hasan Erdem, Mehmet Ali Topcu, Erkan Özçelik, Mustafa Konal, Fehmi  Uzun, Ali Konal, Ercan Uyrum, Mehmet Kabakyer ve Mahmut Eröztürk katıldı.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
Rotterdam / Hollanda