Karaman ili merkez ilçesine bağlı Çoğlu Köyü’nden olup, Hollanda’da ikamet eden vatandaşlarımız, Hollanda’nın Rotterdam kentindeki SNV Derneği’nde bir araya geldiler.

‘Tanışma ve Kaynaşma Buluşması’ adlı etkinliğe, Hollanda’nın yanı sıra Almanya ve Belçika’dan da vatandaşlar katıldı.

Rotterdam ve civar kentlerden yoğun katılımın olduğu bayramlaşma programı yaklaşık 5 saat sürdü ve 150 civarında Çoğlulu vatandaşımız, hasret giderdi.

Hollanda Çoğlular Derneği Başkanı Erkan Özçelik, “Her sene düzenleyerek geleneksel hale getirdiğimiz programımız bu yıl daha fazla ilgi gördü. Amacımız sadece Hollanda değil, Avrupa’nın diğer ülkelerinde ikamet eden köylülerimize de ulaşmak. Siz değerli hemşerilerimizden bu noktada yardım bekliyoruz. Hollanda genelinde 200’den fazla hemşerimizin olduğunu tahmin ediyoruz. Bu gibi toplantılarla hem hemşerilerimize ulaşmak, hem de önemli günlerde bir araya gelmeyi amaçlıyoruz. Siz değerli hemşerililerimizden isteğimiz, derneğimize sahip çıkıp, üye olmanız ve ulaşamadığımız hemşerilerimize ulaşmamızı sağlamanızdır. Tekrar katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bu etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getiren Çoğlulu hemşerilerimiz, bu gibi organizelerin her yıl olmasını istediklerini dile getirdiler.

Hollanda Çoğlu Köyü Derneği Yönetim Kurulu: Erkan Özçelik (Başkan), Servet Ulasi (Sekreter), Sabri Özçelik (Muhasip), üyeler Necmettin Küçük, Sedat Şimşir, Mustafa Kabaktepe ve Mehmet Ali Kılıçaslan.

Samet ve Duygu'ya ömür boyu mutluluklar!

Hollanda Bizbize Karaman Vakfı yönetim kurulu üyesi, Hollanda Karamanlılar Federasyonu geçici yönetim kurulu üyesi, Hollanda Sudurağı Derneği eski Başkanı Hasan Güzel’in oğlu Samet dünya evine girdi.

Lahey Zichtenburg Salonu’nda gerçekleşen düğün merasimine yoğun katılım oldu. Damat Samet ve Gelin Duygu'ya ömür boyu saadetler diliyoruz.

‘BizBize Karaman Vakfı’ gönül dostlarını unutmadı

Hollanda’nın Schiedam kentindeki Ocakbaşı Restoran’da bir araya gelen Hollanda Bizbize Karaman Vakfı gönüllüleri, yapılan faaliyetleri değerlendirirken, bu yıl içerisinde yapılacak olan faaliyetleri de belirledi.

Yaklaşık 4 saat süren programda BizBize Karaman Vakfı’nın gerçekleştirdiği çalışmalar mültivizyon eşliğinde katılımcılara izlettirildi.

 

BizBize Karaman Vakfı Başkanı Fehmi Uzun, “Bugüne kadar birçok faaliyetimizde vakfımızın çalışmalarında gönüllü destek olan dostlara vefa borcumuzu yerine getirmek adına bir araya geldik. Bugün aramızda olan ve bizleri yalnız bırakmayan bazı köy dernek temsilcilerimize de hassaten teşekkür ediyorum. Bize ev sahipliği yapan ve misafirperverliklerinden ötürü Ocakbaşı Restoran sahipleri Ahmet ve İmdat beylere de ayrıca teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından çiğköfte eşliğinde sohbet geç saatlere kadar sürdü.