Hollanda’nın Rotterdam kentindeki ADO Zorg kurumuna bağlı hizmet veren Larende Vakfı lokalinde biraraya gelen hemşerilerimiz, iftar vaktinde pişirilen yemekleri, hep birlikte yiyerek, Ramazan'ın bereketini paylaştılar.
Hollanda BizBize Karaman Çalışma Gurubu tarafından tertip edilen ve Ado Zorg, Buro Pas, El Mercan şirketleri tarafından hazırlanan ‘İftar Programı’na, Hollanda Türk İslam Kuruluşları Birliği (HTİKB) Başkanı Abdullah Güven, Batı Avrupa Türk İslam Merkezi (BATİM) Başkanı Uğur Arısoy, Hollanda Nogay Vakfı yöneticisi Mehmet Can, ADO Zorg (Bakım) Vakfı Başkanı Neşet Ayhan, Hollanda’da kurumsallaşmış Karaman’a bağlı bazı köy derneklerinin yöneticileri, işadamları, STK temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.
Din Görevlisi Mustafa Uysal tarafından okunan ezan ile oruçlarını açan davetliler, hanımlar tarafından hazırlanan yemekleri afiyetle yediler.Hollanda Türk İslam Kuruluşları Birliği (HTİKB) Başkanı Abdullah Güven ve Batı Avrupa Türk İslam Merkezi (BATİM) Başkanı Uğur Arısoy, Hollanda BizBize Karaman Çalışma Gurubu tarafından hazırlanan programa katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını söylediler.
Yemek sonrası Hollanda Biz Bize Karaman Çalışma Gurubu Başkanı Fehmi Uzun, önümüzdeki dönem yapmayı planladıkları çalışmalar ve faaliyetler hakkında misafirlere açıklamalarda bulundu.Uzun, “BizBize Karaman olarak yardım amaçlı programlara ağırlık vereceğiz. Özellikle engelli olan insanlarımızın ihtiyaçlarını giderme merkezli çalışmalar yapacağız. Türkçe ile alakalı programlar tertip edeceğiz. Çocuklarımız ve hanımlara yönelik programlarımız da olacak.” dedi.
Nefis Türk çayı eşliğinde gerçekleşen sohbet sonrası program, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu - ROTTERDAM