VALİ SÜLEYMAN TAPSIZ
Vali Süleyman Tapsız, yeni yıl nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Tapsız yayınladığı kutlama mesajında; “Yeni umutların, yeni heyecanların, yeni beklentilerin olduğu yeni bir yıla giriyoruz.

2016 yılında hayata geçirilen ve devam edilen projelerle Karaman’ın kalkınması için önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Yaşanan bütün bu gelişmeler şüphesiz Milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşlarının ve halkımızın işbirliği içerisindeki çalışmalarının bir sonucudur. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bir yılı daha geride bırakırken bölgemizde ve coğrafyamızda yaşanan savaşların neden olduğu acı ve gözyaşların sona ermesi, yerini barış, huzur ve kardeşlik ortamına bırakması en büyük temennimizdir.

Karaman’ın, 2017 yılında da tarihi birikiminden ve var olan potansiyelinden aldığı gücü, sürdürüp sürekli değişen ve gelişen dünya şartlarının sağladığı fırsatlarla birleştirip, huzur ve güven ortamı içerisinde halkımızın yaşam kalitesinin daha da artacağı, daha huzurlu bir yıl geçireceğine inanıyorum. 

Bu duygularla istikrar içerisinde büyüyen, gelişen bir Karaman dileğiyle yeni yılın hemşerilerimizin umutlarının gerçeğe dönüşeceği huzurlu ve başarılı bir yıl olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

KTSO BAŞKANLARI
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M.Gökhan Alkan ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay yeni yıl sebebiyle bir mesaj yayınladılar.

Başkanlar yayınladıkları mesajda;

“2017 yılında Ülkemizin ve Karaman'ımızın daha aydınlık, huzurlu, istikrarlı ve ekonomik açıdan refah seviyesi yüksek günlere ulaşması hepimizin ortak temennisidir. Bu anlamda yeni yılda bölgemizin, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamak, üyelerimizin hizmet kalitelerini yükseltmek ve uygulanacak projelerle Karaman'ı Türkiye’de örnek gösterilecek bir kent haline getirmek için çalışacağız.
Yeni yılın birbirimizi daha fazla anlayabildiği, daha çok sevebildiği, hoşgörüyle ve başarılarla dolu olmasını arzu ediyor, KTSO olarak herkese sağlık, huzur ve mutluluklarla birlikte ülkemize ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz.”

KARAMAN ZİRAAT ODASI BAŞKANI RECEP MUĞLU
Karaman Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Muğlu mesajında;

“Her yeni yıl başarının, güzelliğin, mutluluğun ümit edildiği, kardeşlik ve dostluk bağlarımızın pekiştiği, sağlıklı ve müreffeh bir hayata ulaşma yolunda yeni isteklerimizin filizlendiği bir yıldır.

Karşılamakta olduğumuz yeni yılın aydınlık bir geleceğe adım atılması yolunda kadim bağlarımızı ve birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi, başta cennet ülkemiz Türkiye olmak üzere aynı coğrafyada yaşadığımız komşularımıza ve bütün dünyaya huzur ve istikrar getirmesi en büyük temennimdir. Malumlarınız olduğu üzere kurulduğundan bu yana Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz küresel şer odakları tarafından zayıf düşürülmek, çökertilmek ve yıkılmak istenmiş, içimizde çöreklenen hıyanet şebekeleri de bu karanlık odaklara hizmet ederek ekmeğini yeyip suyunu içtikleri Kutlu Vatanımıza ihanet etmekten çekinmemiştir.

Sahnelenmek istenen son örneğine 15 Temmuz 2016 akşamında şahit olduğumuz işgal senaryosu karşısında Alevi - Sünni, Türk - Kürt, Kadın - Erkek, Genç - Yaşlı demeden Vatanının, Bayrağının, Devletinin ve Milli İradesinin yanında yer alan Aziz Vatandaşlarımız hainlerin saldırılarına bedenleriyle, imanlarıyla mukavemet göstermiş, Devlet Büyüklerimizin sistematik sevk ve idaresi doğrultusunda fedakarca mesai yapan kamu görevlilerimizin ve güvenlik güçlerimizin çalışmalarıyla ihanet kalkışması bertaraf edilmiştir.

15 Temmuz ihanet kalkışmasıyla lekelenen ve bu Vatanın öz evlatları tarafından kara bir yıl olarak hatırlanacak olan 2016 göstermiştir ki gönül ve el birliği içerisinde oldukça Türk Milleti alt edilemeyecek, değil okyanus ötesinden, kökü nereden beslenirse beslensin hiçbir hıyanet şebekesi bu topraklarda asla amacına ulaşamayacaktır.

İnanıyorum ki yeni yılda bütün vatandaşlarımız Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ve Yüce Milletimizin hedeflerine ulaşması, mazlum milletlerin yegâne umudu olan Devletimizin gücüne güç katması ve bekası doğrultusunda birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde her zaman olduğundan daha fazla kenetlenecek, bu istikamette emin adımlarla yürümeye devam edecektir.

Bu vesileyle; 2017 yılının hizmet etmekten onur duyduğum Siz Değerli Karamanlı Çiftçilerimiz ve Karaman halkına, kamu görevlerini ve güvenlik hizmetlerini yerine getirmekte olan bütün mesai arkadaşlarıma, Aziz Türk Milleti'ne ve tüm dünya milletlerine sağlık, esenlik, barış ve kardeşlik getirmesini diler, yeni yılınızı en içten duygularımla kutlarım.” dedi.

TİCARET BORSASI BAŞKANI EKREM BAŞTUĞ
2016 yılında çok üzücü olayların yaşandığı ve bu tür olayların bir daha yaşanmamasını temenni ettiklerini ifade eden Ticaret Borsası Başkanı Ekrem Baştuğ; "Dünyamızın dört bir yanında devam etmekte olan savaş, terör, açlık ve yoksulluktan insanlığın kurtulması, sevgi, barış ve hoşgörünün hakim olacağı bir yıl diliyorum.

Yeni yılda da birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam edeceğine olan inancım sonsuz.

Yeni bir yıl yeni umutları, beklentileri ve başlangıçları beraberinde getirir. İnşallah huzurlu, güvenli, sağlıklı ve başarılı yarınlara emin adımlarla hep birlikte yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle 2017 yılının, barışın tüm dünyada hakim olduğu, kardeşlik, dostluk, dayanışma, birlik ve beraberlik duygularının güç kazandığı bir yıl olması dileğiyle tüm islam aleminin ve Karamanlı hemşerilerinin huzurlu, mutlu bir yıl geçirmesini diliyorum.” diye konuştu.