KAİMDER Konferans Salonu’ndaki programda Rukiye Düzen, Sümeyra Düzenli, Hatice Arı ve Abide Durak, Hz. Meryem’i anlattı.  

Müslüman kadınlar olarak, çağdaş düşünce yapıları içinde savrulmamak gerektiğine dikkat çeken konuşmacı öğrenciler, Hz. Meryem’in mabed hayatından, toplum karşısındaki duruşuna, iffet anlayışına kadar bir çok açıdan Müslüman kadınlar için örnek olduğunu belirttiler.

“Ey Meryem! Allah seni seçti, seni tertemiz yarattı ve seni bütün dünya kadınlarına üstün kıldı.” ayetine dikkat çeken öğrenciler, Müslüman kadınların Hz. Meryem gibi adanmış bir bilinç içinde yaşaması gerektiğini belirttiler. Hz. Meryem’in varlığını tanımlamak için bir başkasının yanına eklemlenmeyecek kadar kendisi olduğunu, hatta oğlu bile Meryem oğlu İsa diye anıldığını, kendisi “İsa’nın annesi” şeklinde anılabilecekken, vurgunun daha Hz. Meryem’e olduğunu belirterek: “Peygamberler Allah’tan aldıkları mesajları insanlara iletirler. Oysa ki Hz. Meryem’in kendisi bir mesajdır. Her şartta iffet elbisesini kuşanmanın mesajını taşır o. Çağın gereği, iş hayatı, çevre diyerek modanın ve gündemin esiri olan kadınlarımız ve kızlarımız ve bu bilinçteki herkes hayatın her anında O’nu hatırlamalı ve hatırlatmalı” dediler.

Bu çağda Meryemî bir duruşun zor; ama imkânsız olmadığını belirten öğrencilerin programı, yaptıkları dua ile sona erdi.