Karaman İnsanî Yardım Derneği’nden Vali Kahraman’a Ziyaret

Karaman İnsanî Yardım Derneği yönetimi 07.12.2011 Çarşamba günü Valimiz Sn. Süleyman KAHRAMAN’a makamında nezaket ziyaretinde bulundu.

Mustafa Sekmen başkanlığındaki heyet Vali KAHRAMAN’a derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Karaman İnsanî Yardım Derneği Başkanı Mustafa SEKMEN, sivil toplumun önemine dikkat çekerek: “Karaman İnsanî Yardım Derneği olarak sadece Karaman’ın hatta, sadece ülkemizin değil tüm insanlığın sorunlarını kendi derdimiz biliyoruz ve bu inançla çalışıyoruz. Karamanda yetim projemiz var, çeşitli şekillerde yardımlarımız oluyor; ama biz aynı zamanda Somalideki insanların su sorununu da düşünüyor ve buna göre çeşitli adımlar atıyoruz. İnanıyoruz ki orada açılacak su kuyuları aynı zamanda gönüllerdeki susuzluğu da giderecek. Sivil toplum aslında tüm sorunları ortadan kaldıracak imkân ve fırsatı taşıyor.  Sizin sivil toplum konusundaki hassasiyetiniz bizleri gerçekten sevindiriyor, bu hassasiyetiniz dolayısıyla sizlere en samimi duygularla teşekkür ediyoruz.” dedi.

 Vali KAHRAMAN ise sivil toplumun bir toplumun ruhunu besleyen önemli bir kaynak olduğunu ve toplumsal gelişmelerde önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek: “Bunca modern gelişme yaşanıyor; ama hiçbir teknoloji insanın gönlündeki yaraları saramaz. İnsan daima insana muhtaç. Bu açıdan sivil toplum gerek sorunların tespitinde, gerekse çözüm üretme noktasında çok ciddi bir yerde duruyor.  Biz her zaman sivil toplumun yanındayız; çünkü biliyoruz ki sivil toplum bir şehrin atar damarlarından biri… Bir şehrin sosyal ve kültürel hayatını sivil toplumdan ayrı düşünemezsiniz.  Yaptığınız sosyal ve kültürel faaliyetler, yardımlar en güzel karşılığını da yine bizzat sivil toplumda bulacaktır.”dedi.


İNSANİ YARDIM VAKFI’NIN KMÜ ZİYARETİ  

İnsani Yardım Derneği Karaman Şubesi yetkilileri, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarette İnsani Yardım Derneği Karaman Şubesi yetkilileri tarafından derneğin çalışmalarına ilişkin bilgiler verildi. 

Dernek temsilcileri, Karaman İnsani Yardım Derneği’nin kurulduğu günden bugüne sıkıntıya düşmüş, hastalanmış, aç ya da açıkta kalmış, zulme uğramış bütün insanlara din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım yapmaksızın gerekli insani yardımı ulaştırmayı kendine ilke edindiklerini belirttiler. Yardım faaliyetlerinin yanında, kültür, sanat, çevre, sağlık, eğitim ile hak ve özgürlükler alanında faaliyetlerde bulunduklarını da belirten dernek yetkilileri, insan onuruna yakışır bir dünyada yaşamaya katkıda bulunmak için çaba harcadıklarını açıkladılar. 

Almaktan çok vermenin daha fazla mutluluk verdiğini dile getiren KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, vakfın çalışmalarından dolayı yetkilileri tebrik ederek, derneğin yurt içi ve yurt dışında yapmış oldukları tüm çalışmaların takdir ile karşılandığını belirtti ve derneğin duyarlı çalışmalarının devamını diledi. 

Sivil toplum kuruluşları ile üniversite işbirliğinin öneminin vurgulandığı ziyaret, iyi dilekler ile son buldu