Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığına İşletme Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda BESYO Müdürü olan Prof. Dr. Osman Çevik atandı. Prof. Dr. Osman Çevik, Dekanlık Makamında düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Kemal Esengün’den devraldı. 
Törene Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, KMÜ Genel Sekreteri Ahmet Tüfekci, İİBF Fakülte Sekreteri Bülent Doğan katıldı.
Prof. Dr. Sabri Gökmen İİBF’ye katkılarından dolayı Prof. Dr. Kemal Esengün’e teşekkür ederek, “Bundan üç yıl önce Kemal hocamıza ihtiyacımız olduğunda hemen göreve geldi.  Hocam gecesini gündüzüne katarak bütün gücü, birikimi ve deneyimi ile çalıştı, KMÜ’ye hizmet etti. İyi niyetle kendisini üniversitemize adadı. Ben buna bizzat şahit oldum. Burada sizlerin huzurunda hocamızı tebrik ediyorum. Kemal hocam İİBF’yi değiştirdi, Prof. Dr. Osman Çevik hocam da geliştirecektir. Bunu başaracağına inanıyorum. KMÜ’nün en alt personelinden en üst düzey yöneticisine kadar gerekli desteği hocamıza vereceğiz.” dedi.
Prof. Dr. Kemal Esengün, “Herkese çok teşekkür ederim. 3 yılı aşkın bir süredir üniversiteye hizmet etmeye çalıştım. Şimdi bayrağı Prof. Dr. Osman Çevik hocamıza devrediyorum. Ayrıca bütün mesai arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Hocamıza bundan sonraki görevinde sağlık ve başarı diliyorum.” dedi.
Prof. Dr. Osman Çevik, “Prof. Dr. Kemal Esengün üniversitemizin gelişmesi adına çok büyük fedakarlıklarda bulunmuştur. Kendisine ve burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
Osman Çevik Kimdir?
1968 yılında Karaman’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümünden 1991 yılında mezun oldu. Yüksek Lisans eğitimini (1996) ve doktorasını (1999) Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalında tamamladı. 2000 yılında Gaziosmanpaşa Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalında Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. Prof. Dr. Osman Çevik aynı üniversitede 2006-2009 yılları arasında Doçent olarak görev yaptı. 2009 yılında Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Sayısal Yöntemler Anabilim Dalına geçti. 2011 yılında Profesörlük ünvanı aldı. 2009 yılından bu yana Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürlüğü görevini sürdüren Prof. Dr. Osman Çevik’in ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda makale ve bilimsel çalışması bulunmaktadır. Prof. Dr. Osman Çevik evli ve iki çocuk babasıdır.