İstanbul Karamanlılar Derneği'nin Bakırköy'de yaptırdığı kız-erkek yurdunun açılışı yapıldı. Açılışa Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Chp Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Ak Parti milletvekilleri Ömer Dinçer, Mevlüt Akgün, Lütfi Elvan, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ali Müfit Gürtuna, Chp İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile vatandaşlar katıldı.


"Bm İNSANİ ZİRVESİ 2016 YILINDA İstanbul'UMUZ DA YAPILACAK"

Açılış töreninde konuşan bakan Davutoğlu, "Bugün bu miras ebediyen kalıcı olacaktır. Bizlerde yürümeye devam edeceğiz.İnşallah önümüzdeki on yıllarda da dünyanın bütün küresel vicdanını temsil edecek şekilde Birleşmiş Milletleri'nin şehri olması için gayret sarfettiğimiz büyük şehir -iftiharla birkez daha duyurmak ve bu sevinci burada paylaşmak istiyorum- insanlık tarihinde yapılacak ilk Bm İnsani Zirvesi 2016 yılında İstanbul'umuz da yapılacak. İnsanı ilgilendiren bütün konular, acı çeken, bazen kimyasal silah saldırısı altında, bazen tabi afetler, açlık karşısında acı çeken insanın geleceğiyle ilgili bütün meseleler İstanbul'da tartışılacak" dedi.

"İSTANBUL'UMUZA DA BİR DAHA İŞGAL ZİLLETİ YAŞATMASIN"

Yurt yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Davutoğlu, öğrencilere ilk dersi kendisinin vermek istediğini de söyledi. Bakan Davutoğlu şöyle konuştu: İnşallah yurt hizmete geçtiğinde onlarla bir bakan olarak değil hocaları, abileri olarak bir faaliyet yaplırsa ilk dersi ben vermeye hazırım Ömer Hocamla birlikte. Onlara vereceğim ilk derste Karamanlılık bilinci ve dış politikamız. Bizim Anadolu'ya atıfta bulunmayan kültür ve medeniyetimize atıfta bulunmayan hiçbir dış politika hamlemiz olmadı, olmayacak. Eğer dünyada birgün tekrar bizim sesimiz Mevlana'nın, Yunus Emre'nin mesajı yer edecekse bütün hedefimiz bunun kalıcı olmasını sağlamak ve insanlığın her meselesine bu perspektiften bakmak. Allah bu konuda emeği geçen herkese yardım eylesin. Allah Karamanlıların hep yanında olsun ve İstanbul'umaza da bir daha işgal zilleti yaşatmasın. Devletimize ve milletimize zeval vermesin. Düşmanlarımızı sevindirmesin, dostlarımızı bu milletin büyük merhametinden nasipkar kılsın.

"KONYA-KARAMAN KÖKENLİ OLMAKTAN DOLAYI MUTLULUK DUYUYORUM"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Batı Trakya doğumlu olduğunu, 1970 yılında eğitimi için Türkiye'le geldiğini ifade ederek "Bürokrasinin ne olduğunu öğrendim. Milli Eğitim, İçişleri ve Dışişleri bakanlığına en az 10'ar tane dilekçem var. Yaşım 14. Dilekçeye başladığım cümle; Aslen Batı Trakyalı olup, Konya Karaman kökenliyim. İlk cümlem bu. Sonradan düşündüm bana Konya Karaman kökenliyim cümlesini kim öğretti. Bilmiyorum ama kim öğrettiyse Allah razı olsun. Konya Karaman bir milletin medeniyet tohumlarının atıldığı veya medeniyet genlerini taşıyan bir bölgenin adı ama o bölge bir şehrin ötesinde, bu milletin dünyaya medeniyet sunduğu, zenginliklerin yaşandığı bir bölge. Konya-Karaman kökenli olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Böyle bir eseri bu hale getiren başkan ve ekibini tebrik ediyor emeği geçen herkesi gönülden tebrik ediyorum" diye konuştu.

CHP Genel başkan yardımcısı Umut Oran ise "Anlamlı ve tarihi bir gün. Bugün gerçekten çok önemli projenin hayata geçmesine tanıklık ediyoruz. Bizler içinde heyecan verici bir gün ve olay yaşıyoruz. Bugün aynı zamanda tarihi birgünÇ çünkü İstanbul'un da düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü. İki anlamlı günün birleştiği bir andayız" dedi.

Konuşmaların ardından Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve vakıf yöneticileri yurdun açılış kurdelesini kesti. Bakan Davutoğlu, vakıf yöneticiler ile önce yurt binasını daha sonra Karamanlı ressam Makrube Tuncel'in resim sergisini gezdi.