Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngören mesajında:“ Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına vesile olan İstanbul'un fethi elbette ki Türk tarihi ve Türk milleti için olduğu kadar dünya tarihi ve tüm insanlık için de önemli bir tarihi olaydır. Tüm İslam âlemi için büyük bir önem taşıyan İstanbul, Hz. Peygamber'in Hadis-i Şerifindeki övgüsüne nail olabilmek için defalarca kuşatılmış, fakat İstanbul'un fethi şanlı Türk ordusu ve onun şanlı kumandanı Fatih Sultan Mehmet Han hazretlerine nasip olmuştur. Fatih Sultan Mehmet Han'ın genç yaşta kazanmış olduğu bu zafer çağ açıp, çağ kapatmış ve tarihin akışına yön vermiş ve çok zor şartlar altında kazanılan bu zaferle Türkün gücü ve zekâsı bir kez daha tüm dünyaya kanıtlanmıştır.

İstanbul, Türk-İslam medeniyetinin dünyaya açılan bir kapısı olmuştur. İstanbul merkezdir. Türk’ün büyük medeniyet olarak dünyaya boy gösterdiği yerdir. İstanbul, her zaman böyle olacaktır. Bu sebepledir ki, Peygamber Efendimiz “O’nu fetheden ne büyük kumandan, O’nu fethedenler ne büyük asker” şeklinde İstanbul’un fethini önemsemiş, müjdelemiş ve övmüştür.

Âlemlerin sultanı Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V)’in övgüsüne mazhar olan İstanbul’un Fethi’nin 559. yıldönümünü kutluyor, dünya kentini bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmed Han olmak üzere, tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum”dedi.