Başkan SÖZER İl Genel Meclisine İstanbul’da (İKEV) İstanbul Karamanllılar Vakıf Tarafından Yapılmakta olan Karaman Konukevi ve Öğrenci yurtları ile ilgili biligiler verdi. Sayın SÖZER konuşmalarında Konukevi ve öğrenci yurtlarının son durumlarından bahsederken bu inşaatta İstanbulda yaşayan bir çok Karamanlı işadamı ve hayırseverimizin katkıları olmuştur, sizlerin huzurunuzda katkısı olan herkese teşekkürler ediyorum, bu inşaatın bitirilmesine katkı sağlayacak olan kurum ve kuruluşları bir liste halinde binamızda sergileyeceğiz, bu yüzendir ki  Karaman İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisininde bu inşaata katkı sağlamalarını yürekten arzu ediyorum diyerek İl Genel Meclis Üyelerine yapacakları katkılardan dolayı teşekkür etti. 

Başkan Mustafa BAYIR kürsüye Sanayici ve İşadamı İnsan DURU’yu davet etti. İhsan DURU da (İKEV) İstanbul Karamanlılar Vakfı başkanı sayın SÖZER ‘e yapmış olduğu bu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve Bu inşaatın Karaman’ın İstanbuldaki prestijine çok katkı yaptığını ve Karamanlının artık İstanbulda bir misafirhanesinin bulunduğunu dile getirdi ve bu hizmete katkı sağlayan ve sağlayacak herkese teşekkür etti.

İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR da gurbette okumanın çok zor olduğunu,öğrencilik hayatından bu duyguyu çok iyi bildiğini ,hele bu gurbet birde İstanbul sa bu çilenin daha da zorlaştığını söyleyerek ,İl Genel Meclisi olarak (İKEV) İstanbul Karamanlılar Vakfı nın bu hizmetlerini sonuna kadar desteklediklerini ,İnşaatın bitirilmesinde bir nebzede olsa katkılarının bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti. İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR bütün Karaman halkına çağrıda bulunarak İnşaatın bitirilmesi için herkezin elinden geleni yapması gerektiğini ve bu projenin bir an önce hayata geçirilmesinin önemini belirtti. İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR Konuklarına ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek işlerinde kolaylıkalar diledi ve teşekkür etti.

Daha sonra İl Genel Meclisinin Nisan ayı görüşmelerine geçildi. İl Genel Meclisi (İKEV) İstanbul Karamanlılar Vakfı tarafından İstanbulda yaptırılan Karaman Konuk Evi ve Öğrenci yurtlarına 70.000,00 TL. yardım yapılmasına karar verdi. (İKEV) İstanbul Karamanlılar Vakfı Başkanı  Suat SÖZER yapılan bu yardımlardan dolayı Karaman Valimiz Süleyman KAHRAMAN’a ,İl Genel Meclis Başkanı ve Üyelerine ,İl Özel İdaresi Genel Sekreterine çok teşşekkür etti.