Spor İl Müdürü Hayati Kısacık mesajında, "Peygamber Efendimizin dünyaya teşriflerinin 1444. Yıldönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. Kutlu Doğum haftasında peygamber efendimizin hayatını, davranışlarını, mesajlarını anlamak ve anlatmak çok ama çok önemlidir.
Yüce peygamberin doğumunun tüm insanlık için karanlıktan bir kurtuluş ışığı olduğunu belirten Kısacık, “Sevgili Peygamberimizin insanlığa kattığı güzellikleri iyi anlamak mutluluğun anahtarıdır. Rahmet, sevgi, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya teşvik etmiştir. Aynı zamanda efendimiz (S.A.V.) insanlığa şefkati, paylaşmayı, ahde vefayı, emanete sahip çıkmayı ve ilmi çalışmayı da öğretti.
Günümüzde maalesef etnik ve mezhep kaynaklı savaşlarda on binlerce insan öldürülüyor. Ölen insanların birçoğu da İslam coğrafyasında.‘Bir insanı öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir’ diyen bir dinin mensupları olarak, bu ölümlere bir anlam verememekteyiz. Kazanmanın değil, paylaşmanın bir erdem olduğunu unutmamalıyız. Bu kaosa ve vahşete son verebilmek için, Peygamber Efendimizin davranış ve mesajlarını iyi öğrenmek, öğretmek ve uygulamak önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, Kutlu Doğum haftasının tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi.