İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının da katıldığı basın açıklamasında konuşan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Çetinkaya’’ Bildiğiniz gibi 2 gün önce tüm milletçe üzüntüyle karşıladığımız bir olay yaşadık; Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde çalışan Göğüs Cerrahisi Uzmanı Dr. Ersin Arslan adlı meslektaşımız bir hasta yakını tarafından bıçaklanmak suretiyle katledildi. Görevi başında şehit olan arkadaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyor, fedakarca ve özveriyle çalışan tüm arkadaşlarımızın başı sağolsun diyoruz.

Öğlen yemeğini fırsat bilerek bir araya geldiğimiz bu günde,Karaman İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak; bu feci olayı şiddetle kınıyor, kendini bilmeyen bir kişinin yaptığı yanlışları tüm vatandaşlarımıza mal ederek yapılan eylemleri tasvip etmediğimizi belirtmek istiyoruz.

Görev şehidimize tüm arkadaşlarımızla ‘’Fatiha’’ okuyalım.’’ Dedi.

Karaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hasan Arıcı da olayı şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi ‘’Göğüs Cerrahisi Uzmanı meslektaşımızın başına gelen bu menfur olay nedeniyle sağlık camiası olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Yoğun hasta yükü karşısında sayıları yetersiz olduğu halde, meslektaşlarımız gece gündüz demeden hastalarımıza hizmet vermektedirler. Son 10 yılda sağlık hizmetlerinde önemli ölçüde artış ve iyileşmeler yaşandığı, toplumumuzun bu gelişmeleri takdir ve teşekkürle karşıladığı hepimizin malumudur. Ancak bütün bu güzel gelişmelere rağmen sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda bir azalma değil, bilakis artış olduğu gözlenmektedir. Kanımca bunun nedeni; sağlık hizmetlerine paralel olarak gelişen ‘’hasta hakları’’ kavramının toplumda çok küçük bir kesimi oluşturan, suçlu ya da suça meyilli, kanun tanımaz kişilerce suistimal edilmesi, sağlık çalışanlarına hakaret, saldırı ve hatta cinayet işleme cüretine kadar vardırılmasıdır. Bu alanda farkındalığı arttırmak amacıyla Bakanlığımız ve Sivil Toplum Kuruluşlarının işbirliği ile ‘’Emeğe Saygı ve Şiddete Sıfır Tolerans’’ kampanyası yürütülmektedir.

Hastalardan istirhamım; sağlık çalışanlarına karşı şiddete yönelen kişilere şahit olduklarında tepki göstermeleri ve toplumsal baskı oluşturulmasına katkıda bulunmalarıdır. Hastanemiz hekimleri ve sağlık çalışanları derin üzüntülerine rağmen görevlerinin başında halkımıza hizmete devam etmektedirler. Hayatını kaybeden meslektaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığım diliyorum. Yaşanan bu menfur hadisenin son olmasını temenni ediyorum’’ dedi.