93. Yılını kutladığımız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı İlimizde büyük bir coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı töreni Atatürk Parkındaki Atatürk Anıtına, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım GÜNDOĞDU tarafından çelenk konulması ile başladı. Çelenk koyma törenine, protokol üyeleri, daire amirleri, spor kulüpleri, dernek ve vakıf temsilcileriyle, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Çelek koyma törenine müteakiben saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak,  Belediye Bando takımı eşliğinde, Molla Fenari caddesinden Kâzımkarabekir Spor Salonu’na kadar “Gençlik Yürüyüşü” yapıldı.

Kâzımkarabekir Spor Salonu’nda devam eden 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine Vali Vekili Sn. Ferhat BURAKGAZİ’nin yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mustafa ÇOLAKOĞLU,  İl Jandarma Komutanı J.Alb. Selçuk BOZ, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal ÇOKDİNÇ, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, İl Emniyet Müdürü Lütfü SÖNMEZ Askerlik Şubesi Başkanı Per. Alb. Rıza BEŞER, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım GÜNDOĞDU, protokol üyeleri, daire amirleri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kâzımkarabekir Spor Salonu’nda; Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Halk oyunları ekibinin, yöresel halk oyunları gösterileri ile başlayan program, Taekwondo Takımının, Taekwondo ve Kapibara çalgısı eşliğinde Kapibara dans gösterileriyle devam etti.

Gösterilerin ardından geçilen ödül töreninde; Vali Vekilimiz Sn. Ferhat BURAKGAZİ, Atletizm dalında birinci olan öğrencileri tek tek tebrik ederek, sporculara madalyalarını verdi. Yine çeşitli branşlarda dereceye giren öğrencilere, Belediye Başkan Vekili Mustafa ÇOLAKOĞLU,  İl Jandarma Komutanı J.Alb. Selçuk BOZ, Cumhuriyet Başsavcısı M. Kemal ÇOKDİNÇ, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kasım GÜNDOĞDU tarafından madalyaları verilerek fotoğraf çektirildi.

Kâzımkarabekir Spor Salonu’ndaki program, ödül töreninin ardından Gençlik Haftası kapsamında yapılan etkinliklere ait fotoğraf sergisinin gezilmesiyle sona erdi.