Kırsal alanda fakirliğin azaltılmasına, gelir ve sosyal standartların yükseltilmesine, tarım sanayi entegrasyonunun sağlanmasına, gıda güvenliğinin güçlendirilmesine ve alternatif gelir kaynakları oluşturulmasına imkan sağlanması ve yeni istihdam alanları oluşturulması hedeflenmektedir. Program kapsamında 2006 yılından bugüne kadar 39 adet ekonomik yatırım projesi tamamlanmıştır.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürümüz İsmail Uluad konu ile ilgili yaptığı açıklamada: ”Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında kamu hizmetine yönelik sulama yatırımlarının %75’i, ekonomik yatırımların ise %50’si hibe olarak, program kaynaklarından finanse edilmektedir. 6. Etap kapsamında İl Müdürlüğümüze 17 proje başvurusu yapılmıştır. Bakanlığımızca yapılan değerlendirmeler sonrasında 2 adet toplu basınçlı sulama ve 9 adet ekonomik yatırım projesi olmak üzere 11 adet proje hibe desteği almaya hak kazanan  9 adet proje sahibi ile hibe  sözleşmeleri imzalanmıştır. Bakanlığımızca bugüne kadar program kapsamında İlimizde yapılan 29 projeye 5.165.000 TL hibe desteği verilmiştir.

Program kapsamında İlimizin öncelikli ihtiyaçlarından olan Elmadağ köyünde yapılan Kontini Sistem Zeytinyağı Tesisi Tamamlama projesi Göksu Yağ Tarım ve Nakliye Hayv. San. Tic.Ltd. Şti. ne % 50 hibe desteği verilerek proje tamamlanmıştır. İlimizde özellikle Akdeniz ikliminin görüldüğü mikroklima özelliğe sahip bazı köylerimizde zeytin üretimi yapılmaktadır. 2010 yılı itibariyle İlimizde meyve veren zeytin ağacı sayısı 147.385, Meyve vermeyen ağaç sayısı ise 54.150 adettir. Zeytin üretimi ise 1.327 tondur.
Çiftçilerimizin ürettikleri zeytinler genelde sofralık olarak tüketiliyor veya zeytin tüccarı tarafından alınmakta yada Mersin’in Mut İlçesine Yağ çıkartmak için götürülmektedir. Bu amaçla üretilen zeytinlerin yerinde işlenerek, zamandan tasarruf etmek ve üreticilerimizin gelirlerinin artırılması amacıyla İlimizin ihtiyacı olan zeytin üretim tesisi için Göksu Yağ Tarım ve Nakliye Hayv. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından tamamlama projesi olarak müracaat edilmiş ve proje uygun bulunarak hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Elmadağ köyünde faaliyet gösteren Kontini Sistem Zeytinyağı Tesisi Tamamlama Projesi için Bakanlığımızca 219.600 TL hibe desteği verilmiştir. Halen 6. etap kapsamında 8 adet projenin faaliyetleri devam etmektedir Bunun gibi tarımsal sanayi tesislerinin çoğalması temennisi ile söz konusu tesisimizin İlimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.