Düşünce Koçu Münir Arıkan Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine Seminer Verdi.


Ensar Vakfı Karaman Şubesinin katkılarıyla düzenlenen etkinlikte Kişisel Gelişim Uzmanı Münir Arıkan, geride kalmamak için alın terinin akıl ve gönül teri ile birleştirilmesi gerektiğini söyledi. Küresel rekabette hayatta ve ayakta kalmanın yolunun, geleceğe yönelik faaliyetlerin fark yaratmasıyla olacağını anlatan Münir Arıkan, sıra dışı girişimin hedef istediğini vurguladı.


Espirili  anlatımıyla ve slayt eşliğinde seminerini sunan Münir Arıkan, doğal zenginliği olan ülkelerin Almanya ve ABD gibi ülkelerin ekonomik olarak gerisinde kalmalarının sebebinin gönülden gelen ve disiplinli bir çalışma sistemine sahip olamamaları olduğunu, ALLAH’ ın herkese çalışmasının karşılığını verdiğini ve vereceğini ifade etti. Arıkan, girişimciliğin önemini vurgulayarak, bunun cüret ve cesaret istediğini, sıra dışı girişimin de hedefinin olması gerektiğine dikkat çekti.
 


FARKLILIK, YENİLİK VE SIRADIŞILIK GELECEKTE KAZANDIRACAK UNSURLAR

Sıra dışı düşünce örnekleri, rekabet üstünlüğü sağlayacak girişimlerden örnekler vererek aynı şeyi farklı şekilde yapan ürünlere odaklanılması tavsiyelerinde bulunan Arıkan, "Yenilik ve farklılık çok önemlidir, bir ürün ortaya koyarken farklı bir şey ortaya koymak lazım. Bir ürüne çift yönlü işlevler kazandırılabilir, sıra dışı bir sunumla piyasaya girilebilir. Girişimcilik emredileni ve yapılması gerekenin yapmak değildir. Kişinin kendisini tanıması, yeteneklerinin farkına varması, istekleri için özgür iradesini kullanabilmesi, başarıya ulaşması ve mutlu olması hedeflenmelidir. Bu hedeflere kişisel ve kurumsal olarak ulaşmak ise, ancak ve ancak günümüz küresel Dünyası’nda farklı ve sıra dışı olmakla mümkündür. Kişinin bu hedefe ulaşma sürecinde çalışma hayatında büyük bir önem sahip olan kişisel yaratıcılık becerisinin farkına varması, yaratıcılık alanlarını sürekli arttırması, genişletmesi, geliştirmesi ve çoğaltması amaçlanmaktadır. Ancak kurumda bir kişinin sırtına yüklenen faaliyetler, zamanla kurumsal körlük ve neticesinde de kurumsal kayıp olarak ortaya çıkmaktadır. Bunu gidermenin yolu,  faaliyetleri kurumun her kişi ve  kademesine taşımaktır." dedi. Aynı zamanda ülkemizin de ilk Aile Koçu olan Arıkan’ ın konuşmaları öğrenci ve katılımcılar tarafından dikkatlice takip edildi.