Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen "Milli İrade" konulu konferansa Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sora, Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Dr.Kamil Uğurlu, AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli, AK Parti Karaman Belediye Başkan Adayı Ertuğrul Çalışkan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire müdürleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Karaman Milli İrade Platformu sözcüsü MemurSen İl Temsilcisi Yunus Özdemir'in açılış konuşmasının ardından konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Dışarıdaki güçler ile içerideki bazı azınlıklara siyaseti tayin etme yetkisi vermemeliyiz. Bu kirli tezgahı, oyunu hep birlikte bertaraf edeceğiz" dedi.

Elvan, Karaman Milli İrade Platform'u tarafından Yunus Emre Konferans Salonu'nda düzenlenen "Milli İrade" konulu konferansta, milli iradeye sahip olunmadığı takdirde onun karşılığının bir vesayet rejimi olacağını belirtti.

Vesayet rejiminini, halkın talebinin, halkın iradesinin ortadan kalkması anlamına geldiğini ifade eden Elvan, "Vesayet rejimi demek, birilerinin emir Kulu olmak demek. Belirli bir azınlık grubunun emir Kulu olmak demek. Onun için ister asker kanadından gelsin, ister yargı kanadından gelsin, nereden gelirse gelsin, hangi kesimden gelirse gelsin vesayete karşı hepimiz dimdik ayakta durmalıyız" diye konuştu.

-"Bu kirli tezgahı, oyunu hep birlikte bertaraf edeceğiz"- Elvan, 30 Mart yerel seçimlerine az bir süre kaldığını dile getirerek şunları söyledi:

"Türkiye bir yol ayrımında. Milli iradeden yana mı olacağız, yoksa milli irade dışı yaklaşımları benimseyen kesimlere mi bu ülkeyi teslim edeceğiz. Sandıktan ümidini kesenler, milli iradeden ümidini kesenler geçmişte olduğu gibi çok değişik iftiralarla hakaretlerle yalanlarla halk üzerinde etki oluşturmaya çalışıyorlar. Bunlara karşı bilinçli olmak durumundayız. Ülkemiz son 12 yılda neredeyse 4 kat büyüdü. Türkiye dünyanın merkezi konumuna geldi. Siyaseti dizayn edecek olan halkın kendisidir. Dışarıdaki güçler ile içerideki bazı azınlıklara siyaseti tayin etme yetkisi vermemeliyiz. Bu kirli tezgahı, oyunu hep birlikte bertaraf edeceğiz."

-"Bu sıkıntıları çekeceğiz. Ama bunlar zaferin işaretleridir"- Hükümete yönelik inanılmaz bir karalama kampanyası olduğunu anlatan Elvan, ülkeyi hem asker vesayetinden hem yargı vesayetinden hem de medya vesayetinden tamamıyla kurtarmak istediklerini bildirdi.

Elvan, gerçek anlamda demokratik bir ortamın tesis edilmesini istediklerini vurgulayarak "Demokratikleşmek o kadar kolay değil. İnsanların kafasının yapısının değişmesi lazım. Eziyet, sıkıntı çekmeden, demokratikleşmemiz, gerçek anlamda demokrasiye sahip olmamız mümkün değil. Bu sıkıntıları çekeceğiz. Ama bunlar zaferin işaretleridir" diye konuştu.

Elvan, daha sonra Karaman Ermenekliler Derneğini ziyaret etti.