128 lise son sınıf öğrencisi, Müdür Yardımcısı Adem Sarnıçlı ve öğretmenleri eşliğinde “İmam Hatip Lisesi’nden KMÜ’ye Bir Selam” projesi kapsamında üniversiteyi tanıma imkanı buldu.  

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini aralarında görmekten mutluluk duyduklarını ifade ederek, kendisinin de 1982 yılında aynı liseden mezun olduğunu belirtti. Gökmen yaptığı konuşmada öğrencilere başarının anahtarının şu beş unsurda saklı olduğunu söyledi: “Hedef belirleme, inanma, istekli olma, çalışma ve vazgeçmeme.” 

Öğrencilerin üniversite hakkında yönelttikleri soruları yanıtlayan Prof. Dr. Sabri Gökmen, “Sizleri en kısa zamanda üniversitemizin bir ferdi olarak görmek istiyoruz.“ dedi. Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin soruları, Eğitim Fakültesi ve kurulma aşamasında olan İslami İlimler Fakültesinin bölümleri üzerinde yoğunlaştı. Liseli öğrenciler, üniversitenin Basın Yayın ve Halkla İlişkiler personeli eşliğinde Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin sınıf, laboratuar ve konferans salonlarını gezerek ayrıntılı bilgiler aldı. 

Öğrencilerden Beyza Kanat, beklediklerinin çok ötesinde bir üniversite ile karşılaştıklarını dile getirerek, özellikle son teknoloji ekipmanlarla donatılmış laboratuarlardan çok etkilendiğini söyledi. İnşaat aşamasındayken üniversiteyi ziyaret eden Hatice Nur Soysal, “Kısa bir sürede böyle devasa bir yerleşke ile karşılaşmayı tahmin etmemiştim. Emeği geçen herkese teşekkürler.” diye konuştu. 

Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Adem Sarnıçlı ziyaretin sonunda tüm üniversite mensuplarını başarılarından dolayı tebrik ederek Karaman’ın yegane üniversitesini daha yakından tanımak ve bu yıl sınava girecek öğrencilerinin tercih oranlarını artırmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini açıkladı. Sarnıçlı, “2012-2013 eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde de 11. sınıf öğrencilerimize Karaman’ın gurur kaynağı olan üniversitemizi ziyaret ettireceğiz.” diye konuştu.