Karaman Anadolu İmam-Hatip Lisesi tarafından    Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Hoşgörü gecesinde naatlara, okul korosunun seslendirdiği  ilahilere, kliplere; Arapça, İngilizce, Türkçe oyunlara, farklı sahne gösterilerine  yer verildi. KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN, Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Kemal ESENGÜN, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa BAYIR, İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY, MEM Eğitim Denetmenleri Başkanı Ahmet Saim DURGUN,  İl Müftüsü Nuri DEĞİRMENCİ, Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasım AYDOĞDU,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan ERKAN, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Selmani KARAÇAM, KMÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa AVCI, KMÜ Edebiyat Fakültesi Sekreteri Cahit SUCİ, Eğitim Denetmeni Halis KARADUMAN,  MEM Özel Kalem Müdürü Fahrettin BOZKAYA , KAİMDER ve bazı dernek başkanları ile vakıf temsilcileri , sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri ve öğretmenler ile Karaman halkının katıldığı  gece renkli görüntülere sahne oldu.

         İMAM-HATİP LİSESİNDEN  RENKLİ GECE                          

      ‘’Okul Biterken’’  adlı piyes seyircilerin keyifli dakikalar geçirmesini sağlarken İHL öğrencisi Furkan ÜSTÜK’ün  sahne performansı  salondakilerin alkış ve kahkahalarıyla sık sık kesildi. Grup Nida’nın seslendirdiği  ‘’Sen İmam Hatip Gencisin ‘’ şarkısıyla salon adeta coştu.  Arapça ve İngilizce tiyatrolarda ise öğrenciler yeteneklerini konuşturdular.

         İMAM HATİP SEVGİSİ SALONA SIĞMADI
      
Salonun tıklım  tıklım dolması nedeniyle pek çok kişi dışarıda kaldı. İmam Hatip sevgisinin bu salonlara sığmayacağını söyleyen konuklar:  Yetkililerden yeterli büyüklükte bir salonun  kısa zamanda Karaman’a  kazandırılması gerektiğini ifade ettiler.

      Okul Müdürü Mehmet YALVAÇ  İmam-Hatip Lisesi olarak en büyük amaçlarının ülkemiz ve milletimize her alanda en kaliteli hizmeti sunabilecek donanımda mezunlar yetiştirmek olduğunu , bütün çabalarının bunu gerçekleştirmeye yönelik olduğunu ifade etti.

       KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri GÖKMEN gecede yaptığı konuşmada: Programdan etkilendiğini söyleyerek kendi döneminden anekdotlar anlattı. 

      İl Milli Eğitim Müdürü Bekir AKSOY da gecenin adı ile uyumlu etkinliklerle dolu olduğunu, hoşgörünün en iyi şekilde programa yansıdığını  ifade etti. Programın kendilerini hem düşündürdüğünü hem de güldürdüğünü ifade eden AKSOY,  bu coşkulu ve anlamlı organizasyonda   emeği geçen herkese  teşekkür etti.

Gece toplu fotoğraf çekimleriyle sona erdi.