Taşkale Beldesin de bulunan Türkiye’de mağaranın taşıması gereken özelliklerin tümünü taşıyan en uzun mağarası olan İncesu Mağarası ilginç bir olaya ev sahipliği yaptı. Taşkale de yaşayan Rediye Sunaoğlu (20) ve Mustafa Altıntaş (25) çifti yerin 22 metre altında 1356 metre uzunlukta dünya evine girdiler. 

Türkiye’nin mağara özelliklerinin tamamını taşıyan en uzun mağarası İncesu Mağrası, 22 metre yerin altında ve tam 1356 metre uzunlukta. İnce su mağarası bir su mağarası olup tam bir doğa harikası. Mağaranın yaşı 2 milyon yılı aşkın vaziyette. Mağara ise geçtiğimiz yıl yaz ayında turizme açıldı ve sadece 3 ayda 7 bin turisti ağırladı. İncesu Mağrası bu kez turistleri değil nikah kıydıracak olan çiftlere ev sahipliği yaptı. Taşkale de Rediye ve Mustafa çifti ömürleri boyunca unutulmaz bir nikah yapmak için İncesu mağarasında nikah kıydı. Belediye başkanı Muhittin Sunaoğlu da çiftten 3 çocuk sözü aldı. 
Nikahta konuşan Belediye Başkanı Muhittin Sunaoğlu ''Evlenecek çiftimiz bize müracaat etti. Biz de bir değişiklik olsun diye İncesu mağarasında nikahımızı kıyabilir misiniz diye müracaatta bulundular. Ben uygun buldum. Mağaramızın içi zaten sıcak. 15 derece. Bunun için burada bu nikah akdini gerçekleştirdik. Mağaramız 1356 metre uzunluğunda ve derinliği ise -22 metre şu anda -22 metrede bulunuyoruz. Mağara korkusu olan derinlik korkusu olan karanlık korkusu olanlar giremiyordu ama girende saatlerce kalıyor çıkmıyor. Çünkü bu mağaranın 2 milyon yıl yaşında olduğu bir mağara da bulunması gereken bütün özellikleri içinde barındırdığı ve bir mantar var hiçbir mağara da olmayan yurdumuzda bu mantarın yaşı 2 milyon yıl yaşında. Bu yıl yaklaşık 6500-7000 bin kişi ziyaret etti ve önümüzdeki yıl bunun biz 20 bin 30 bin kişiyi hedefliyoruz. Çünkü yurdumuzun en uzun mağarası. Hala tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi bugünde özellikle bir nikah gerçekleştirdik. Bu nikah akdi de inşallah mağaramızın tanıtımında çok büyük katkısı olur. Bundan sonrada müracaat olursa yine bu astım hastalarının terapi merkeziyle buranın adını biz nikah salonu olarak da birleştirebiliriz. Mağarada nikah kıydırmak isteyenler tabi yasal koşulları sağladıkları takdirde burada yapabiliriz.'' dedi
 
Nikahları yapılan çift ise mutluydu. Çift ''Nikahımızı İncesu Mağarasında kıydırdık. Belediyemize müracaat ederek sağ olsunlar belediye yetkilileri de bizi kırmadılar. Geldiler burada bizim gönlümüzce olarak nikahımızı gerçekleştirdiler. Bundan da çok mutluyuz. Çok değişiklik oldu bizim için bir hatıra bir anı olarak kalacaktır. Bizden sonraki kıydırmak isteyen arkadaşlarımıza da tavsiye ediyoruz.'' dedi.

Nikaha şahitlik edenler ise bu özel güne tanıklık etmenin gururunu yaşadı. Şahitler ''Bir mağara da nikah kıymak herhâlde herkese nasip olmaz yani herkesin nikahı kıyılmaz herhâlde. Çok farklı çok güzeldi. 2 tane dostumuzun nikahını burada kıydık. Onlar içinde çok özel ve farklı olsa gerek. Tabi ki de bir şahit olarak bize de çok farklı ve değişikti. İnşallah başkalarına da nasip olur bu şekilde.'' dedi.
Rediye ve Mustafa çifti nikahlarını ince su mağarasında kıyarak mağaranın önemine de dikkat çekti.