Türkiye genelinde 10 pilot ilde gerçekleştirilecek olan “Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim” projesi, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı 5 sektörde (Metal, Ormancılık, genel İşler, Gıda Tekstil) faaliyet gösteren sendikaların örgütlü olduğu işyerlerinden seçilecek 100 iş yeri temsilcisi veya baş temsilci ve 1025 çalışana Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi(ÇASGEM) ortaklığıyla, Mesleki yeterlilik kurumu (MYK) tarafından oluşturulan Ulusal Yeterliliklere dayalı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimi verilmesini amaçlıyor.
Karaman genelinde Hizmet-İş Sendikası ve Öz Gıda-İş Sendikası üyelerinden oluşan 100 işçinin katılımıyla gerçekleşen eğitim semineri Hak-İş Karaman İl Temsilcisi( Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı) Mehmet Bayrakçı, Karaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Selçuk ve Öz Gıda İş Sendikası İl Başkanı Adnan Gürsoy’un konuşmalarının ardından başladı.
Karaman’da Demosan Otel’de toplam iki gün boyunca devam edecek olan eğitim seminerine Hak-İş Konfederasyonu Uzmanları Rıdvan Günay ve Fatma Yavuz katılmıştır. Ayrıca seminere eğitici olarak ÇASGEM Mobbing Uzmanı İsmail Akgün, A Sınıfı İSG Uzmanları; ÇASGEM İşyeri hekimi ve İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitimleri Sorumlu Müdürü Şah Şeyhmuz Ektirici, Hatay Dörtyol Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Erhan Akı, Müdür Yardımcıları Mehmet Polat ve Mehmet Pancar, Teknik Öğretmenler Adem Soysal, Yasin Kocabıyık ve Önder İnkaya katılmıştır.
Böyle bir seminerin Karaman’da çalışan işçiler için büyük bir şans olduğunu belirten Karaman Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Bayrakçı,” Hak-İş Konfederasyonu (HAK-İŞ) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) iş birliği ile toplam 10 pilot ilde gerçekleştirilecek olan seminerin Karaman ayağı Cuma günü itibari ile başlamış bulunmakta. İş sağlığı ve güvenliği konusunda HAK-İŞ tarafından belirlenen A Sınıfı İSG uzmanları tarafından 2 gün boyunca eğitimler verilecektir. Gerçekleştirilen eğitimler sonunda katılımcılarımıza sertifika verilecektir. Seminerin gerçekleşmesinde emeği geçen Hak-İş Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arslan Beye ve ÇAŞGEM kurumuna teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Necati ERMİŞ