Oda binasında  verilen kokteyle , Karaman SMMM Odası  yönetim kurulu üyeleri ile meslek mensupları katıldı.
Karaman SMMM Odası yetkilileri , akademik bir mesleğin mensupları olarak, yıllardır kurum ve kuruluşların, gerçek ve tüzel kişilerin, devletle kurduğu vergi finans ilişkilerinde, sistemin başrolünde olduklarını söyledi. Turan, demokratik ve sivil bir kuruluşun mensupları olarak, meslekte hem vicdanı hem de hukuksal ağır sorumluluklarla gece gündüz ülkenin sosyal ve ekonomik gelişiminde, özellikle kayıt dışı ekonominin önlenmesinde ellerini taşın altına koyduklarını kaydettiler. Yıllarca vergilerin toplanmasında idarenin en güçlü görülmez eli olduklarını, ekonomik krizlerde çözüm ortağı görüldüklerini vurgulayan yöneticiler , çatı birlikleri TÜRMOB’un yönetim şeklinin de değişmesi gerektiğini bildirdi.
Yöneticiler , “3568 sayılı Meslek Yasamızın 35. Maddesinde 5’e 4 diye bilinen, TÜRMOB yönetiminde 80 bin SMMM’yi 4 üyenin, 4 bin YMM’yi ise 5 üyenin temsil ettiği, azınlığın çoğunluğu yönettiği antidemokratik hükümlerin kaldırılmasını arzu ediyoruz. TÜRMOB Genel Kurulu’nun iradesiyle oluşan yönetmeliklerin bir an önce yayınlanması istiyoruz. Denetim yapacak kurum ve müşavirlerden fahiş tutarlı ruhsat harçları talep ediliyor. Mesleğin her aşamasında getirilen yüksek harçlar meslek mensubunu adeta cezalandıracak, denetimin ise tekellere bırakılmasına sebep olacaktır. Ülkemizde yüzbinlerce KOBİ’ye bağımsız denetim hizmeti vermeye hazır olan meslektaşlarımızın önü kesilmemelidir. Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu TÜRMOB’la mutlaka işbirliği yapmalı, unvanlara eşit davranmalı, denetim yapacak meslek mensupları için asla ve asla sınav getirmemelidir” dedi.
“İŞ YÜKÜMÜZÜN HAFİFLEMESİNİ İSTİYORUZ”
Karaman SMMM Odası yetkilileri ; “Muhasebe ve müşavirlik hizmetlerinde yüzde 18 olan yüksek Katma Değer Vergisi oranını, birçok sektörde uygulandığı halde yüzde 8’e düşürülmelidir. Meslek mensubunun işiyle ilgili yaptığı her türlü gideri vergi matrahından indirme hakkı getirilmelidir. Angaryalar kaldırılmalıdır. Başta 5’e 4 olmak üzere anti demokratik maddeler kaldırılmalıdır. TÜRMOB genel kurulunca kabul edilen yönetmelikler biran önce yayınlanmalıdır. Sınav mağdurlarının ek sınav talebi yerine getirilmelidir. Bilgi amaçlı bildirimlerden alınan özel usulsüzlük cezaları kaldırılmalıdır. Müşteri Bildirim Listeleri kaldırılmalıdır. Denetim sürecinde; yetki belgeleri ve ruhsat harçları bedelleri kaldırılmalıdır. Denetim lisanslamasında sınav yapmayı asla düşünmeyin.E-beyanname şifresi mükelleflere değil, meslek mensuplarına verilmelidir. Meslek mensubunun KDV yükü azaltılmalıdır. Serbest meslek uygulamasında gelir KDV çelişkisi düzeltilmelidir. Ücret tarifesinin yayınlanması meslek örgütümüze bırakılmalıdır. Bakanlık vesayetine son verilmelidir. Bu taleplerimiz Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı’na iletilmiş olup, en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını beklemekteyiz.”dedi.