Karaman Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) ve Aktif Sanayici ve İşadamları Derneğinin (AKTİSAD) birlikte organize ettiği iş gezisine, 20'ye yakın Karamanlı iş adamı katıldı.

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösterdikleri bilinen Karamanlı heyetin ilk durağı, Doğan Aydın ve kardeşleri tarafından işletilen ve fren cırcırları alanında üretim yapan AYDIN-SAN oldu. Özellikle otomotiv sektöründe Konyalı firmaların oldukça iddialı olduğunu ifade eden Aydın, bu noktada iş yapacak olan sektörlerin, mutlaka Konyalı otomotiv firmalarını yerinde görmesi gerektiğini kaydetti.
Daha sonra Konya'nın ve Türkiye'nin cam sektöründe bilinen bir markası olan AKDENİZ-CAM firmasını ziyaret eden Karamanlı heyet, burada akşam yemeği yiyerek, firma sahibi Ömer Akdeniz'den firma hakkında bilgi aldı.
KASİAD Başkanı Ahmet Kılınç, dernek olarak kuruldukları tarihten itibaren Karamanlı iş adamlarının önünü açma, onlara yardımcı olma noktasında çok değişik etkinliklere imza attıklarını belirtti. Kılınç, bu tür gezilerin ve görüşmelerin Karaman’ın da bulunduğu bölgede önemli kazanımlara kapı açtığını dile getirdi. TUSKON’un bir üyesi olarak öncelikli işlerinin daha çok ticari anlamda olduğuna değinen Kılınç, bulundukları bölgenin fotoğrafını çekme noktasında da yurt içi ve yurt dışı programlarının devam edeceğini söyledi.
AKTİSAD Başkanı Soner Cesur, Karamanlı iş adamları ile birlikte olmalarının kendilerini memnun etiğini belirterek, bölgenin ve Türkiye’nin ekonomik anlamda gelişmesi için bu tür programların artısının olduğunu söyledi.