Türkiye İşkur Genel Müdürlüğü ve Karaman İşkur İl Müdürlüğünün öncülüğünde işsiz kalan maden çalışanlarına yönelik olarak gerçekleştirilecek olan proje, iki aşamadan oluşuyor. Bunlardan birincisi; Ermenek ve Başyayla Kaymakamlıklarının da katkılarıyla gerek kazanın meydana geldiği maden ocağında ve gerek üretimin durdurulduğu diğer maden ocaklarında işsiz kalan maden çalışanlarına yönelik, Toplum Yararına Program uygulanacak.
Program kapsamında, 400 kişiye 06.02.2015 tarihinden 15.06.2015 tarihine kadar iş imkânı sağlanacak olup, aynı zamanda da ağaçlandırma, çevre temizliği, okulların temizlik ve bakım onarımı, kamusal altyapı yenilemeleri, erozyon önleme faaliyetleri, dere ve vadi ıslahı ile kültürel mirasın korunması gibi kamu yararına hizmetler yerine getirilmiş olacak. Program kapsamında çalışanlara ise asgari ücret ödenecek ve SGK Primleri de yatırılacak.
Ermenek ilçesi ile bağlı köy ve kasabalarda ikamet eden maden işçileri www.iskur.gov.tr  adresinden iş arayan üyeliği yaparak veya Ermenek, Güneyyurt ve Kazancı Belediyeleri ile Ermenek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında bulunan İşkur Hizmet Noktalarından 200766 nolu TYP Projesine,  Başyayla ilçesi ile bağlı köylerde ikamet eden maden işçilerin ise www.iskur.gov.tr  adresinden iş arayan üyeliği yaparak veya Başyayla Belediyesi ile Başyayla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında bulunan İşkur Hizmet Noktalarından 200767 nolu TYP Projesine 01.02.2015 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekmektedir.
Hayata geçirilecek olan Toplum Yararına Çalışma Programına katılım şartlarında Kuruma kayıtlı işsiz olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almamaları, öğrenci olmamaları şartı aranmakta. 
İkinci aşamalı projelerden diğeri ise Ücret Garanti Fonu Projesi uygulamasıdır.  Bu projeyle maden kazasının meydana geldiği Has Şekerler Madencilik firmasında çalışan ve Ücret Garanti Fonu ödemesi için başvuran 140 işçiye ise, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun Ek birinci maddesi gereği, ödenmeyen üç aylık ücret alacakları, Ücret Garanti Fonu kapsamında İşkur tarafından ödenecek.
İşçi alacak belgeleri ve başvuru evrakları incelenmiş ödemeler, Ocak ayı sonunda PTT şubeleri vasıtasıyla yapılacak.