Yazar ve Gıda Uzmanı Kemal Özer ilk olarak gündüz Mümine Hatun Hanımlar Lokali’nde bayanlara, akşam da Yunus Emre Konferans Salonu’nda vatandaşlarımıza hitap etti.
Akşam ki konferans da konuşan Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu; Yazar Kemal Özer’i tanıdığını, okuduğu kitaplarında geçen hadiselerin ne kadar farklı ve görünenin dışında cereyan ettiğini gördüğünü söyledi. “Bu kitaplar hakikaten hayatımda bir dönüm noktası oluşturdu” diyen Uğurlu: “Yediğim, içtiğim ve hatta davranışlarım bu kitaplardan sonra farklı bir yön kazandı. Kemal Özer adı benim hayatımdaki önemli isimlerden bir tanesi. Hz. Allah, Kur’an-ı Kerim’de helâlen ve tayyiben yemek yememizi söyler. Yani temiz olarak. Acaba yediğimiz gıdalar temiz mi? İşte Kemal Bey bu konunun altını çiziyor. Yıllardır gönül rahatlığıyla tükettiğimiz şüpheli gıdaların ipliğini tek tek pazara çıkaracak ve sağlığımızı kaybetmememiz için öneriler getirecek” dedi.     
 
Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu’nun konuşmasının ardından izleyicilere hitap eden Gıda Uzmanı Kemal Özer, “Gıda insanlığın en önemli imtihanı” olduğunu belirterek sözlerine başladı. Slaytlarla desteklediği konuşmasında Özer şunları ifade etti: 
“Bugün insanlık midesinin ifsadına izin vermiştir. Aynı zamanda bu izin, aklının ifsadına izin vermek demektir. Biz insanlığın en önemli meselesini konuşacağız. Gıda insanın ilk imtihanı ve aralıksız devam eden imtihanıdır. Müslümanlar maalesef Kâbe’de Zemzem dururken kolalarla iftar ediyorlar. Mideye giren bu maddeler, Müslümanların duasının kabul edilmemesine neden olmaktadır. 
Müslüman bir ülkede üretilen tüm gıdalar helal midir? Bunun cevabı hayırdır. Bir Müslüman helal olma koşullarına uygun üretim yapmamışsa o gıdalar yenmez. Piyasaya nano-gıda ürünleri geliyor. Bu ne demek: Çöplüğü alıp gıda olarak yedirebilmek demektir. Bunu tablet halde alıp önümüze koyabilirler. Tüm vatandaşların bu konuda dikkatli ve bilinçli olmaları nesil sağlığı açısından da çok önemlidir.” 
Türkiye’de son yıllarda alınan tohumlar ve GDO’lu ürünlerin büyük risk olduğunu ifade eden Özer, her türlü sebze ve meyveyi mevsiminde yemek gerektiğini söyledi. Özer konuşmasının sonunda sağlıklı gıdalardan bahsederek Ne yemeli? Ne yememeli? sorularına açıklık getirdi.