AK PARTİ KARAMAN MERKEZ İLÇE BAŞKANI AHMET AKÇA İSTANBUL FETHİ MESAJI

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça İstanbul Fethinin 562,yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Akça mesajında: “Türk ve Dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un fethinin 562. yıl dönümünü gurur ve kıvançla kutluyoruz.

İstanbul’un fethi, yalnızca bir dünya kentinin el değiştirmesi gibi basit bir olay değildir, tarihin akışını değiştirmek ve yeni bir çağın kapılarını aralamakla kalmayıp, tüm dünyaya bir milletin hoşgörü ve adalet anlayışının da göstergesidir. Tüm insanlığı sevgi, barış ve özgürlük ülkesine taşıma arzusudur.  29 Mayıs 1453’ten itibaren, İstanbul,  hoşgörünün, barışın, aklın, bilimin, özgürlüğün merkezi haline gelmiş; bu iklim İstanbul’dan bütün dünyaya dalga dalga yayılmıştır.

Yüce peygamberimizin övgüsüne de yüzyıllar öncesinden mazhar olan fetih hareketi ile İstanbul, diğer inançlara hürmet esasıyla çok sayıda eser ile taçlandırılmıştır. İstanbul uzun yıllar İmparatorluk coğrafyasının beşeri, kültürel ve ticari bir kaynaşma merkezi olmuştur

Başta Fatih Sultan Mehmet olmak üzere fetihte yer alan ecdadımızın hatıralarını minnet ve şükranla anıyor, Peygamberimizin müjdesiyle taçlanmış o kutlu askerlere Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

AK PARTİ KARAMAN İL BAŞKANI NAZMİ ÜNLÜ’NÜN İSTANBUL FETHİ MESAJI

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü İstanbul Fethinin 562,yıldönümü ile ilgili bir mesaj yayınladı.

AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü mesajında:“İstanbul’un Fethi dünya tarihine altın harflerle yazılmıştır.

Tarih boyunca nice büyük zaferlere imza atan aziz milletimizin en önemli adımlarından birisi de İstanbul’un fethidir. Dünya Medeniyetinin eşsiz şehirlerinden biri olan İstanbul Fethin büyük komutanı ‘’Ya ben İstanbul’u alırım, ya da İstanbul beni’’ diyen Fatih Sultan Mehmet tarafından 29 Mayıs 1453’te kazanılan büyük zaferle Türk Milletine emanet edilmiştir. Bu gün ‘’Bir gün İstanbul mutlaka fethedilecektir, onu fethedecek kumandan ne güzel bir kumandan ve onun ordusu ne güzel bir ordudur’’ müjdesini veren kainatın Efendisi Hz. Peygamberimiz’ in bir mucizesinin de tahakkuk ettiği gündür.

Bu kutlu fetih Dünya tarihinde de en anlamlı hadiseler arasındadır. Fethin mimari Peygamberimizin methine mazhar olmuş Fatih Sultan Mehmet han askeri dehası , eşsiz savaş stratejisi ve fetih sonrası adil ve hoşgörülü yöntem anlayışıyla farklı din, dil ve ırktan oluşan toplulukların barış içinde birlikte yaşamalarına imkan sağlayarak da dünyanın en büyük liderleri arasında yer almıştır. İstanbul’un Fethi milli tarihimiz için önemli olduğu kadar, dünya tarihi içinde bir dönüm noktasını teşkil etmektedir.

İstanbul’un fethi; dünya tarihine altın harflerle yazılmış emsali bulunmaz bir kahramanlık destanı ve Türklerin en büyük zaferlerinden biridir. Türk tarihinde ve Dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası meydana getiren fethi gerçekleştiren Fatih’i ve onun askerlerini rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, İstanbul’un Fethi’nin 562’inci Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Recep Konuk;

İstanbul’un Fethi, Dünya Tarihi İçinde Bir Dönüm Noktasıdır

Recep Konuk;

İstanbul’un Fethi, Ortaçağ Zihniyetine

Vurulan En Büyük Darbedir

İstanbul’un Fethi’nin 562’inci Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınlayan AK Parti Karaman Milletvekili Adayı Recep Konuk, “İstanbul’un Fethi, ortaçağ zihniyetine vurulan en büyük darbedir. Bu anlamda 29 Mayıs, bütün Avrupa’nın, hatta dünyanın kutlaması gereken bir yıldönümüdür. 29 Mayıs makas değişimlerinden birinin gerçekleştiği, insanlığın yıldızının parladığı sayılı günlerden biridir” dedi.

Konuk, mesajında şunları söyledi;

“Bugün Tarih boyunca nice büyük zaferlere imza atan aziz milletimizin attığı en büyük zafer adımlarından birinin yıl dönümünü idrak ediyor, İstanbul’un fethinin 562’nci yıldönümünü kutluyoruz. İstanbul'un fethi, milli tarihimiz için önemli olduğu kadar, dünya tarihi için de bir dönüm noktasıdır.

Cihan tarihinin en önemli hadiselerinden biri olan İstanbul’un Fethi ile sadece teknik anlamda bir çağ değişimi yaşanmamış. Aynı zamanda; kendisine karşı mukavemet gösteren denizcileri, silâhları ile birlikte gemilere bindirip uğurlayan; fethettiği şehirde yaşayanlara “kalkınız, bu andan itibaren ne hayatınız, ne hürriyetiniz için korkmayınız” diyen; bütün dinî cemaatlere ve yaşam biçimlerine aynı uzaklıkta duran bir “şefkat imparatorluğu” doğmuştur. Bu, Ortaçağ zihniyetine vurulan en büyük darbedir. Bu anlamda 29 Mayıs, bütün Avrupa’nın, hatta dünyanın kutlaması gereken bir yıldönümüdür. 29 Mayıs, tarihi makas değişimlerinden birinin gerçekleştiği, insanlığın yıldızının parladığı sayılı günlerden biridir.

İstanbul’un fethinin bugün bize söylediği sadece, atalarımızın ne kadar savaşçı, yiğit, bahadır insanlar oldukları değildir; bundan çok daha önemlisi zarif, hakka hukuka riayet eden, adaletli bir imparatorluk kurmuş olduklarıdır. Tarih, karşı konulamaz olsa da sadece kaba güce dayalı zaferlerin ne kadar geçici olduğunu gösteriyor. İnsanlığın ortak mirasında ebediyen kalacak olan kadim şehir İstanbul, fethi örneğinde de olduğu gibi, adaletin gücüdür. Bugün, başta Suriye, Nyanmar ve Filistin olmak üzere, dünyanın pek çok yerinde özellikle de Müslüman kardeşlerimize yönelik şiddet olayları, buralardaki küresel güçlerin tutumları, İstanbul’un fethinin öğretici ruhunu herkes için daha da önemli kılmaktadır.

AK Kadrolar olarak biz, İstanbul’u fetih ruhuna layık bir şehir olarak muhafaza etmişve tarihin kadim şehri İstanbul’u bu vasfını muhafaza ederek medeniyetler şehri olarak geleceğe taşıyan siyasi heyet olarak İstanbul’un temsil ettiği değerleri ve fetihle birlikte dünyaya nakşettiğimiz adalet ve hakkaniyet yaklaşımını siyasetimizin temel direği olarak görüyoruz. Bu değerler sadece bizim değil herkesin etrafında kenetlenmesi gereken değerlerdir. Çünküİstanbul birçok övgüye mazhar olmuş bir sultanın yadigârı, büyük Atatürk’ün ifadesiyle “tarihimizin ve medeniyetimizin hülasasıdır.”

Bu duygu ve düşüncelerle 562 yıl önce İstanbul’u fethederek, çağ açıp çağ kapatan, askeri bir fetihten daha ziyade, fethettiği İstanbul’da adaleti ve hakkaniyeti gözeten yönetim tarzıyla dünyaya yeni değerler manzumesi sunarak inançları ve dahil oldukları medeniyetler farklı olsa da şehirler değil gönüller fetheden Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere o değerler manzumesini muzaffer kılmak için şehit düşen, ebediyete intikal eden tüm atalarımızı rahmet ve minnetle anar, İstanbul’un fethinin yıldönümünü tekrar kutlarım.”

Türk Eğitim-Sen;
Türkiye Eğitim,Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Karaman Şubesi 29 Mayıs İstanbul'un fethi Mesajı;

Türk-İslam ve dünya tarihinin en önemli olaylarından birisi de şüphesiz İstanbul’un fethidir.

Ordusuna Peygamberimizin adını veren Türk milleti; elbette ki O’nun methine layık olmak için Kızıl Elma olarak gördüğü İstanbul’u fethe azmetti...Köhne Bizans ve zihniyeti yıkılacak, İstanbul’a İslamın mührü Türk milleti tarafından vurulacaktı.Öyle de oldu.

Bilge Hakan Fatih Sultan Mehmet Han; ta çocukken fethin planını kafasında tasarlamıştı.Çizdiği resimlerde dağların üstünde gemiler vardı...Ord.Prof.Dr.Süheyl ÜNVER, o resimleri yıllar önce yayınlamıştı.

Fatih; Bizans surlarını dönen topların dökümünü, matematik hesaplamalarını bizzat kendisi yaptı, her aşamasına müdahil oldu.

 İstanbul ;iman , cesaret , azim , akıl ve milli ruhla fethedildi. Ulubatlı Hasan’ımız Üç Hilali surlara gözünü kırpmadan dikti.

Bugün Türk gençliğini o fetih ruhuyla yetiştirebiliyor muyuz ? Bonzai vb.uyuşturucunun pençesine düşmüş, ,cami önlerinde ,sur diplerinde , park ve sokaklarda kıvrana kıvrana ölen gençlerimiz...

Gençlerimizi Haçlı taklitçiliği , kültürel ve ahlaki yozlaşmayla kaybetme tehlikesiyle yüz yüze olduğumuz acı gerçeğini ve sebeplerini de sorgulamalıyız.

Dedemiz Fatih mezardan çıkıp gelse boynunda,kulağında haçlı sembollerine ,dükkanlardaki haçlı tabelalarına... ne derdi acaba ? Emanet ettiği İstanbul’u ve evlatlarını nasıl bulurdu?

Asitan;Asitane,Astana İstanbul’un ilk adıdır.Güzellikler diyarı demektir.Kazakistan’ın Bilge lideri Nur Sultan Nazarbeyoğlu kurduğu yeni başkente bunun için Astana ismini vermiştir...

İstanbul’a Türk İslam mührü ; bilim , akıl , sanat , ahlak , adalet , merhamet ve imanla vurulmuştur.

Türk milli eğitiminin varlık sebebi Fatihler yetiştirecek Akşemseddin’ler ordusu kurmaktır.

Öğretmenliğe adım atar atmaz korkutulmaya başlanan Türk öğretmeni ; nasıl Fatih’ler , Ulubatlı Hasan’lar ,  Yavuz’lar , Atatürk’ler... yetişterecek ?

Akıl ,bilim , ahlak , adalet ve samimiyetin olmadığı yerde hangi Asitan’lar , İstanbul’lar olabilir ki!

Kutlu fethi armağan eden dedemiz Fatih başta olmak üzere ,tüm Alp ve Erenlerimizin ruhları şad olsun.