Durmak Yok, Hizmete Devam” sloganıyla 2013 yılına 14 farklı proje ile giren Karaman Belediyesi, bunların içerisinde önemli bir yer tutan 1. İstasyon Caddesi’nde çalışmalara başladı.
İlk olarak Hacıbeyler Camii önünden Piri Reis Kavşağına kadar uzanan yolun asfaltını kaldıran ekipler bu çalışmanın ardından yağmur suyu hattını yenilemek üzere kazı çalışmalarına başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu, Karaman’ın en köklü yolu olan 1. İstasyon Caddesi’ni bütünüyle ele aldıklarını söyleyerek, “Bu tarihi caddeyi yeni düzenleyerek görsel bir hale getireceğiz. Caddenin yağmur suyu hattı yenilenecek ve mevcut su şebeke hattı değişecek. Kaldırımlar washbeton kara döşeme ile kaplanarak görsel hale getirilecek. Ayrıca kaldırımlarda görme engelliler için uyarıcı ve yönlendirici parke taşları döşenecek. Caddenin aydınlatmasında ise görsel LED lambalar kullanılacak. Belirli alanlara yer altı çöp konteynırları yerleştirilecek. Kaldırımlar sağlıklı olanlar korunacak, kurumuş ve sağlıksız olan ağaçlar ise kaldırılıp yerine ıhlamur ağaçları dikilecek. Caddedeki ağaçlar ışıklandırılacak. Caddeye birinci kalite asfalt serilecek. Kısacası şehrimizin en gözde caddelerinden birisi olan İstasyon Caddesi Karaman’ın yeni cazibe merkezi olacak.” dedi.

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte çalışmaların hız kazanacağını bildiren Uğurlu, Karaman sokaklarının önümüzdeki günlerde tam bir şantiye haline geleceğini söyledi.