Aktekke Meydanı'nda Devlet Su İşleri'nin (DSİ) düzenlediği toplu temel atma törenine, Ulaştırma, Denizclik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Ak Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir, DSİ Konya 4. Bölge Müdürü Mustafa Uzun, protokol mensupları ve vatandaşlar katıldı.  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Türkiye'de güzel bir istikrar var. O istikrarı bozmaya çalışanlar var. Buna izin vermeyeceğiz. Allah korusun, istikrar bir bozulursa Türkiye işsizler ordusuna döner" dedi.
Elvan, Kent meydanında, Karaman'da Orman Ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan 7 tesisin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, her gün yatırımdan yatırıma, temel atmadan temel atmaya, açılıştan açılışa koştuklarını, hizmet etmeye gayret ettiklerini söyledi.

Bugünün Karaman için çok önemli olduğunu vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"Çünkü sizler şu anda Karaman'da kalitesi yeterli düzeyde olmayan suyu içiyorsunuz. Kalitesiz demiyorum ama kuyu suyu içiyorsunuz. Sizlere daha kaliteli su temin etmek amacıyla İbrala Barajı'ndan tam 30 kilometre isale hattıyla temiz, sağlıklı su getiriyoruz. İnşallah bu yıl sonu itibarıyla her biriniz bu sağlıklı suyu içme imkanına kavuşacaksınız. 14 Ağustos 2014'te, partimizin de kuruluş gününde bu sular size ulaşacak ve açılışını gerçekleştireceğiz. Bu projeyle yılda yaklaşık 6-7 milyon lira Karaman Belediyemiz tasarruf sağlayacak. Tasarruf edilen para Karaman için yatırıma dönüşecek. Onun için biz bu projeyi çok önemsiyoruz. Sizler çok daha iyilerine layıksınız."

Elvan, zaman zaman "Kanal Karaman" olarak adlandırdığı bir projesi olduğunu, Gödet Deresi'nin ıslahıyla bölgeden 11-15 kilometre uzunluğunda bir kanal geçireceklerini dile getirdi.

Bu kanalın birçok mahalleden geçeceğini, bu mahallelere çok güzel parklar yapacaklarını ifade eden Elvan, "Bu kanalla mahallelerimiz çok daha büyüyecek ve gelişecek. Kanalı ileri de Karaman merkezden geçirmeyi düşünüyoruz. Bununla ilgili çalışma yapacağız. Karaman için 15 gölet yapıyoruz. Şimdiden bu göletler hayırlı olsun" diye konuştu.

Bakan Elvan ve protokol üyeleri, daha sonra butona basarak toplam maliyeti 81 milyon lira olan 7 tesisin temelini attı.