Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, 100 günlük eylem planında yer alan ‘Yargıda Hedef Süre’ konusu üzerinde, iki yerde daha istinaf açıldığını belirterek, “Bugün itibari ile Konya, Aksaray ve Karaman'daki vatandaşlarımız Ankara’ya, Afyonkarahisar'dakiler de Antalya’ya artık taşınmayacaklar.” dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Konya Bölge Adliye Mahkemesi açılışına katıldı. Adliye bahçesinde düzenlenen programda konuşan Bakan Gül, yeni Adli Yılın hayırlı olmasını diledi. Karaman'dan Ankara'ya Taşıma Yok 100 günlük eylem planında yer alan ‘Yargıda Hedef Süre’ ile ilgili de konuşan Bakan Gül, “Cumhurbaşkanımız 100 günlük eylem planı ile müjdesini verdi ve yargıda hedef süre uygulamasını adli yılla beraber başlattık.

Bin 457 ayrı davada ve 220 soruşturma türünde hedef süreleri belirledik. Hedef süreleri bugün itibari ile yargı mensuplarımız uygulamaya başladılar. Biz uygulamadaki aksaklıkları dikkate alarak 1 Ocak itibari ile vatandaşlarımıza bu hedef sürelerini bilgilerine sunacağız. Yargının süreçleri daha şeffaf daha öngörülebilir hale gelecektir.

Bu yargıya olan güveni, adalet duygusunu, makul sürede yargılamayı hedefimizde gerçekleştirmeye başladığımız çok önemli reformlar vatandaşlarımız hizmet almaya başlamıştır. 100 Günlük Eylem Planı’nda yer bulan Sakarya ve Konya istinaflarının açılması hedefimiz vardı. Adli yılla birlikte bu iki yerde de istinafımız açıldı.

Bugün itibari ile Konya, Aksaray ve Karaman'daki vatandaşlarımız Ankara’ya, Afyonkarahisar'dakiler de Antalya’ya artık taşınmayacaklar. Bu yerler istinaf bakımından yetkili yerler olarak Konya olacak. Böylece Antalya ve Ankara istinafları da rahat bir nefes alacak. Oradaki dosyaların da gecikmesi böylece önlenmiş olacak. Hedefimiz istinaflarla bu önemli reformu ülke geneline yaygınlaştırmak” şeklinde konuştu.