22-26 Aralık tarihleri arasında Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampına katılan izciler, eksi 15 derecede Allahuekber Dağının zirvesine tırmanarak, vatan ve millet uğruna donarak hayatını kaybeden 90 bin şehidimizi saygıyla andı. 

24 il ve 9 ülkeden 500 izcinin katıldığı faaliyette Karaman’ı Gençlik Spor Kulübü adına 10 izci ve lider temsil etti. Gençlik ve Spor Kulübü izcileri, 22 Aralık tarihinde Erzurum Müftülüğünde Sarıkamış Harekatı konulu panele katıldılar. 23 Aralık tarihinde Kars Kapı Şehitliğini ziyaret eden izciler şehitlerimizin aziz ruhları için saygı duruşunda bulundular, dualar okudular, kabirlerin karlarını temizlediler. 

MEVLÜT-İ ŞERİF OKUTULDU

Gençlik ve Spor Kulübü İzcileri aynı gün Sarıkamış Harekâtının başlangıç noktası olan Şenkaya İlçesi Bardız Mevkiine gittiler. Bardız Camiin’ de şehitlerimiz için Mevlüt-i Şerif okutularak, illerden gelen Hatmi Şerifler, Kelime-i Tevhitler, Yasin-i Şerifler şehitlerimizin ruhlarına dualarla bağışlandı.25 Aralık tarihinde kamp alanına 13 km uzaklıkta bulunan Bardız Şehitliğine yürüyen izciler anma törenine katıldılar.

BAYRAK İNMESİN, EZAN DİNMESİN

Kampa katılarak dedelerinin kahramanca mücadelesine tanık olan izcilerin sözcüsü, “Ülkemize yapılan saldırılar ve askerimizin verdiği destansı mücadele anlatılacak gibi değil. Hepimiz biliyoruz ki bu topraklarda mücadele edenlerin tek amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne kasteden düşmanları kovmaktı. Mehmetçiklerimiz verilen emirleri sorgulamadan yerine getirmek için şehit oldular. 'Bayrak inmesin, ezan dinmesin' diye verilen bu mücadeleyi dinlerken tüylerimiz diken diken oldu” dedi.

Vatan toprakları için soğukta yazlık üniformalarıyla çarpışıp şehit düşen dedelerini saygı ve minnetle anan izciler, dedelerimizin çarpıştıkları topraklarda Cenk Marşı ile yürüyerek duygusal bir o kadar da gururlu bir şekilde 27 Aralık tarihinde Karaman’a döndüler.  

HABER MERKEZİ